FELHÍVÁS lovas szolgáltatók részére adatbejelentési kötelezettségről

 2014. május 03. 18:05

A lovas szolgáltató tevékenységről szóló 14/2008. (XII.28.) ÖM rendeletet 2013. szeptember 1-jén módosították. Az ez előtt bejelentést tevő, ill. már működő lovas szolgáltatóknak 2014. június 30-ig igazolniuk kell azt, hogy megfelelnek a megváltozott jogszabályi követelményeknek.

Ennek érdekében 2014. június 30-ig az alábbi adatokat kell bejelentenie:

A nyilvántartott (bejelentett) telephelyen működő lovarda elnevezését.A szolgáltatásba bevont, a lófélék egyedeinek azonosításáról szóló jogszabály szerinti azonosító számmal és ló-útlevéllel ellátott lovak felsorolását.Az előzőekben felsorolt lovak kapcsán az alkalmasságról szóló hatósági bizonyítvány számát.

A 3. pont kapcsán felhívom a figyelmüket, hogy a módosult jogszabály értelmében a vendég lovagoltatásával járó lovas szolgáltató tevékenység csak a jogszabály 1. mellékletében meghatározott alkalmassági szempontoknak megfelelő ló igénybevételével folytatható! A 3.pontban foglaltakat csak azon szolgáltatóknak kell teljesíteniük, akik a vendég lovagoltatásával járó lovas szolgáltató tevékenységet folytatnak (lovagoltatás, lovasoktatás, lovasterápia, terep- vagy túralovaglás).

Az igazolási, adatszolgáltatási kötelezettségét az itt letölthető -> „Bejelentő Lap" kitöltésével és visszaküldésével is teljesítheti.

Részletek ITT.