Felkészülési szakaszban a rendezvényszakma új díjrendszere, a Flash Award

Szerző: Szerdahelyi Krisztina

Forrás: turizmus.com

 2022. szeptember 06. 19:46

2023-ban a Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetsége (MaReSz) elindítja megújított díjrendszerét, a Flash Awardot. A rendezvényszakma új díjazási rendszerét és a pályázás menetét a szervezők kick-off eseményen mutatták be a V. 30 Belvárosi Sportközpontban.

A Covid utáni stabilizációt követően indítja útnak a MaReSz a rendezvényszakma első igazán rangos versenyét, a Flash Awardot – hangsúlyozta bevezetőjében Rókusfalvy Gábor, a MaReSz alelnöke.

Horváthné Zsigmond Eszter, a szövetség főtitkára elmondta: az új díjrendszer célja, hogy rávilágítson a rendezvényszakma komplexitására, és egyben díjazza a magyar szervezők és szolgáltatók izgalmas, előremutató rendezvénymegoldásait. A versennyel a MaReSz további célkitűzése a szakmai edukáció, az inspirálódás és a kreatív energiák felszabadítása a rendezvényszakmában.

A kick-off eseményen elhangzott, hogy a Flash Award objektív, transzparens versenyszabályzattal rendelkező, pályázaton alapuló rendszer, amelynek nyerteseit független szakmai zsűri választja ki. A díjrendszer nem csak MaReSz-tagok, hanem az egész rendezvényszakma számára elérhető, pályázhat rendezvényhelyszín, étterem, beutaztató iroda, utazási iroda, szálloda vagy egyéb kiegészítő rendezvényszolgáltató.

A legflashebb, legjobb 2022-es projektek (illetve a 2020/2021-es online rendezvények) bemutatását hat különböző kategóriában várják:

Év eseménye (ezen belül B2B, B2C és Belső kommunikációs rendezvények);

Év rendezvényhelyszíne;

Év catering-szolgáltatása;

Év stand/event design kivitelezése (ezen belül Év stand és Év event design kivitelezése);

Év technikai szolgáltatása;

Év kiegészítő rendezvényszolgáltatása.


A díjrendszer három különdíjat is magában foglal:

Flashback különdíj – a MaReSz eddig is létező életműdíja, amely felterjesztés alapján ítélhető oda;

Fresh Innovációs különdíj, amellyel a 2022-es év leginnovatívabb rendezvényszervezési vagy szolgáltatási ötletét díjazzák a pályaművek elbírálása után, a zsűri döntése alapján;

– a Digital Event különdíj kategóriában pedig az elmúlt három évben megvalósult (2020/2021/2022) online és/vagy hibrid eseményekkel lehet pályázni.

Horváthné Zsigmond Eszter, a MaReSz főtitkára mutatja be az új díjazási rendszert

Fotó: turizmus.com

A zsűri a pályázatok értékelésénél figyelembe veszi a kreativitást, a kommunikációs célok megvalósulását, a kivitelezést, a rendezvény komplexitását. A bírálat két szakaszban zajlik, az első fordulóban online zsűri választja ki a shortlistre kerülő anyagokat, a második körben személyes megbeszélés alapján születik döntés a kategória-győztesekről.

A nevezés 2023 februárjában indul, a győztesek kihirdetésére és az ünnepélyes díjátadóra az előzetes tervek szerint 2023. május 10-én kerül sor.

További információk és a pályázás részletei a www.flashaward.hu weboldalon érhetők el.