Felmérés az atipikus foglalkoztatásról – töltse ki a kérdőívet!

Forrás: turizmus.com

 2021. október 04. 07:13

A VIMOSZ, az MVI és az Edutus Egyetem közös felmérésének célja, hogy feltérképezze a szálláshely-vendéglátás ágazat munkaerőhelyzetét, különös tekintettel a munkaadói és munkavállalói oldal atipikus foglalkoztatással kapcsolatos gyakorlati tapasztalataira.

A Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége (VIMOSZ), a Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) és az Edutus Egyetem közös GINOP-pályázatot indított el 2021 márciusában, amelynek a középpontjában a munka és magánélet egyensúlyának megteremtését célzó komplex foglalkoztatási programok állnak, ezen belül is az atipikus foglalkoztatás alkalmazásának bővítése a szektorban.

A projekt keretében egy kérdőíves felmérés segítségével szeretnék megismerni a szálláshely-szolgáltatás, vendéglátás ágazatok munkaerőpiacát, különös tekintettel az atipikus foglalkoztatás aktuális helyzetére, valamint feltérképezni munkaadói és munkavállalói oldalról az ezzel kapcsolatos gyakorlati tapasztalatokat és fejlesztési lehetőségeket.

Ehhez elkészült egy munkaadói kérdőív és egy munkavállalói kérdőív, amelyek kitöltésével az olvasóink is hozzá tudnak járulni a projekt kutatási részéhez kapcsolódó munka sikerességéhez.

A munkaadói kérdőívhez tartozik egy adatkérő Excel-táblázat is, amely az elmúlt két évre vonatkozó munkaerőpiaci adatok megismerését célozza meg. Kérjük olvasóinkat, hogy lehetőség szerint a Excel-táblázatot is töltsék ki. Az innen letölthető táblázat megnyitását követően olvashatók a további iránymutatások.

A felmérés eredményeinek ismeretében módszertani javaslat készíthető az ágazat munkaerőpiaci problémáinak megoldása érdekében.

A munkaadói kérdőív kitöltése kb. 15 percet, a munkavállalói kérdőív pedig kb. 10 percet vesz igénybe.

A kitöltés határideje: október 15.

(Borítókép: 123rf.com)