Felpörögtek a szállásfoglalások a hosszú hétvégére

Forrás: turizmus.com

 2018. augusztus 08. 10:25

Több mint két és félszeresére nőtt a szállásadók forgalma az augusztus 20-ai hosszú hétvégén a tavalyi év azonos időszakához képest.

Egy átlagos augusztusi hétvégéhez viszonyítva is jelentős a növekedés, több mint duplájára nő a forgalom a szallas.hu felmérése szerint. Foglalásonként átlagosan 46 650 forintot hagynak ott a vendégek, a SZÉP-kártyások pedig 39 000 forintot fizetnek.

A vendégházak és az apartmanok még mindig magasan a legnépszerűbb szállástípusok, a foglalások több mint 46 százaléka szól valamelyikbe. A panziók (16%), a három- (13%) és a négycsillagos (9%) hotelek folytatják a legkedveltebb szálláshelyek sorát.

Szálláshely Hajdúszoboszlón

Fotó: turizmus.com

A magyar tenger térségéből Siófok, Balatonlelle és Balatonfüred számíthatnak a legnagyobb zsúfoltságra az államalapítás ünnepének hosszú hétvégéjén. A 10-es toplistán Hajdúszoboszló, Eger, Szeged, Gyula és a főváros mellett még Debrecen és Zalakaros kaptak helyet.

Erős szeptembert vetít előre a szallas.hu, több mint 100 nappal előre foglalnak a vendégek. A hazai települések közül az ősz első hónapjában Eger, Budapest és Hajdúszoboszló vonzza a legtöbb kikapcsolódásra vágyót, de Miskolctapolca, Gyula, Zalakaros, Hévíz, Siófok, Szeged és Egerszalók is a top 10-ben végeztek.

Top 10 belföldi úti cél az augusztus 20-ai hosszú hétvégén a szallas.hu-n

1. Siófok
2. Hajdúszoboszló
3. Eger
4. Szeged
5. Gyula
6. Budapest
7. Balatonlelle
8. Debrecen
9. Zalakaros
10. Balatonfüred