Felsőoktatási trendek: a február lehet az új szeptember?

Forrás: turizmus.com

 2014. október 16. 11:26

33 különböző alap- és mesterszakot, ill. felsőoktatási szakképzést indít a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola (BKF) februárban. Egyre többen vannak ugyanis hazánkban, akik nem az ősz beköszöntével, hanem a tél közepén vágnak neki a főiskolának.

„Azok, akik le- vagy kimaradtak a tradicionális szeptemberi iskolakezdésről, nem biztos, hogy egy teljes évet várni szeretnének a tanulmányaik elkezdésével. Szép számmal akadnak olyanok, akik munka mellett tanulnának, akár másoddiplomásként, és praktikusabbnak találják a februári startot, mondjuk egy januári munkahelyváltáshoz igazítva. Aztán vannak az anyukák, akik szeptemberben a gyermekeik iskoláztatásával vannak elfoglalva, és ők maguk inkább elcsúsztatják az iskolapadba ülést. De az sem egyedi eset, hogy a hallgató szeptemberben elkezdi valahol a főiskolát, aztán egy-két hónap alatt rájön, hogy az sajnos nem neki való és váltani szeretne." – sorolja dr. habil. Vass László, a BKF rektora.

 

„Megváltozott a világunk, az életmódunk, és ezekre a megváltozott igényekre, a korábban különlegesnek számító, de ma már egyáltalán nem ritkaságszámba menő élethelyzetekre választ tudunk adni például a keresztféléves képzéseinkkel."

Hazánk legnagyobb magánkézben levő felsőoktatási intézményébe tavalyelőtt télen 234-en, tavaly pedig több mint 40 %-kal többen jelentkeztek. A BKF arra számít, hogy ezúttal is érezhetően nőni fog a hideg hónapokban náluk tanévet kezdők száma, éppen ezért a megváltozott hallgatói igények kielégítésére 15 alap- és 6 mesterképzéses szakot, valamint 12 felsőoktatási szakképzést indítanak.

Az intézmény legkedveltebb szakjai közé a kereskedelem és marketing, a kommunikáció és médiatudomány, a turizmus-vendéglátás és az angol nyelvű gazdálkodási és menedzsment szakok tartoznak, amelyből az utóbbi kuriózum Magyarországon.