Felújítása után újra nyitva Keszthely ikonikus szállodája

Szerző: Pintér Tünde

Forrás: turizmus.com

 2022. szeptember 26. 18:00

Néhányhetes próbaüzem után már fogadja a vendégeket a felújítás után újra megnyitó Hotel Helikon. A nagy kapacitású, négycsillag superior besorolású szálláshely minőségi ugrást jelent Keszthely kínálatában.

A közvetlenül a Balaton-parti sétány szomszédságában elhelyezkedő, ikonikus épületet a 11 milliárd forintos beruházás keretében a mai vendégigényeknek megfelelően újították fel. Két, vagy három szoba összevonásával a korábbi, kis alapterületű szobák helyett tágas lakóegységeket hoztak létre, ennek eredményeként ma 176 szoba áll a vendégek rendelkezésére összesen öt kategóriában. A szálloda egyik fő célcsoportját jelentő családi vendégekre gondolva a lakóegységek nagy része – a legkisebb, standard szobatípus kivételével – 1, vagy 2 fő részére pótágyazható, emellett connecting szobákat is kialakítottak, a kétlégteres lakosztályok mellett.

A Balaton-parti sétány melletti ikonikus épületet 11 milliárd forintos beruházással újították fel

Fotó: Hotel Helikon

A közel öt évtizedes múltra visszatekintő épület szolgáltatáspalettáját szintén megújították. A wellnessrészleg kínálatát élménymedence, több jacuzzi, külső- és belső gyermekmedence, merülőmedence alkotja. A közös, családi vizes élményelemek mellett a nyugodt feltöltődésre is lehetőség van, a szaunákat, a gőzkabint és a sószobát külön szinten alakították ki.

A családos vendégekre gondolva a szálláshelyen játszóházat, játszóteret hoztak létre, animációs programok, kerékpárbérlési lehetőség várja a vendégeket.

A hotelben 176 szoba áll a vendégek rendelkezésére összesen öt kategóriában

Fotó: Hotel Helikon

A céges rendezvények szintén kiemelt helyet kapnak az értékesítésben, az elszeparált részen kialakított konferenciarészleg 4 rendezvénytermet foglal magában, összes kapacitása 350 fő, a legnagyobb terem széksoros elrendezésben 260 férőhelyes. A szálláshely reggelis, vagy félpanziós ellátást kínál, a balatoni panorámát megőrző, a la carte étterme a külső vendégek előtt is nyitva áll. A nyári időszakban a szálloda saját strandjaként működő, az első emeletről hídon keresztül megközelíthető szigetet szintén felújították, védműveit megerősítették.

A szálloda saját strandjaként működő kis szigetet szintén felújították

Fotó: Hotel Helikon

A szálloda igazgatója, Fazekas Eufrozina szerkesztőségünknek elmondta: a próbaüzem alatt több sikeres céges rendezvényt lebonyolítottak, az egyéni vendégek érdeklődése a wellnessrészleg múlt heti átadása óta folyamatosan élénkül. Az őszi szünet és az év végi, ünnepi időszak foglaltsága kifejezetten jól alakul.A 11 milliárd forintos beruházás megvalósításához a tulajdonos Pannon Teresa Hospitalis Zrt. közel 4 milliárd forintos támogatást kapott a Kisfaludy-program keretében.

Keszthelyen több beruházás van folyamatban, a Hotel Helikon szomszédságában folyamatban van az egykori Via Hotel helyén emelt, 126 szobásra tervezett szálloda kivitelezése.