Felújítják a Nagykőrösi termálfürdőt

 2010. szeptember 28. 15:44

Újra nyit az egykori strandfürdő Nagykőrösön, ahol jelen pillanatban is folynak a felújítási munkálatok. A beruházás március 31-én indult el az Európai Uniós „Gyógy- és termálvíz turisztikai hasznosításához kapcsolódó létesítmények építése, szolgáltatások fejlesztése” pályázati kiírás keretében elnyert támogatásnak köszönhetően.

A pályázat feltétele volt egy részletes marketingterv elkészítése, melyet Nagykőrös a nagykátai és a ceglédi fürdővel közösen készített. A marketingtervet a Magyar Turizmus Zrt Budapest-Közép-Dunavidék Regionális Marketing Igazgatósága szakmai támogatásával, javaslataival készítették, ami hozzájárult ahhoz, hogy végül elnyerjék a pénzösszeget.
A nagykőrösi fürdő átadását 2011 tavaszára tervezik. A beruházás egy újonnan épített 25 méteres úszómedence építésével, egy fedett, egész idényben üzemelő tanuszoda és meleg vizes termálfürdős medence építésével, továbbá szauna világgal, gyógyászati tevékenység céljára kialakított helyiségekkel, valamint torna, gyógytorna, és rehabilitációs kezelésekkel valósul meg. (Budapest-Közép-Dunavidék Regionális Marketing Igazgatóság)