Felújítják az avasi kilátót Miskolcon

Forrás: turizmus.com

 2023. február 08. 17:08

Hamarosan elkezdik felújítani Miskolc ikonikus kilátópontját. Az avasi kilátó kávézójának üzemeltetői már el is búcsúztak ideiglenesen, de az első emeletre még fel lehet menni a munkálatok kezdetéig.
Az Avasi kilátó kávézó üzemeltetője, Rák Mónika szerint március körül kezdődhetnek a munkálatok. Ők február 20-ig kaptak időt hogy kiköltözzenek, így el tudják majd végezi az épületen belül is a tervezett munkálatokat – írja a Sokszínű vidék. A tervek szerint a beruházás nyolc hónapig tart, így abban reménykednek, hogy decemberben már újra fogadhat vendégeket a vendéglátóhely.
avasi_kilato

Ugyan a kávézó már bezárt, a kilátó első emeletére a munkálatok kezdetéig még fel lehet menni

Fotó: Facebook / Avasi kilátó kávézó

Veres Pál, Miskolc polgármestere korábban a Boon-nak elmondta, hogy közbeszerzési eljáráson a város már ki is választotta a kivitelezőt. A tervdokumentáció szerint az alagsori szinten a kivitelezőnek el kell végeznie a külső homlokzati felújítást, a burkolatok kiegészítését, valamint a szennyezett felületek megtisztítását. Ezenkívül meg kell oldani a kilátó körüli járda szélesítését és felújítását.A kilátó földszinti, szabadtéri teraszán a későbbiekben szeretnének szabadtéri előadóesteket, zenei rendezvényeket, koncerteket tartani, így ezt is átalakítják majd. A kilátó alatti rendezetlen, elhanyagolt zöldfelületre, ahonnan ahonnan szintén szép panoráma nyílik a városra, árnyékolással ellátott sétányt terveznek.

Kapcsolódó cikkek