Felújították a Barátságot Hajdúszoboszlón

 2011. június 29. 22:17

Június 29-én látványos műsor és kerti party kíséretében adták át a Barátság Gyógy és Wellness Szállodát. Az immáron 4 csillagos szolgáltatásokat nyújtó, ám üzletpolitikai megfontolások és a korrekt piaci árak kialakításának szempontja miatt csak 3 csillag szuperior minősítést alkalmazó ház az elmúlt másfél évtized során több mint 1,2 milliárdot költött arra, hogy SZOT üdülőből minőségi szállodává váljon.

A most befejezett, immáron sokadik beruházás során 150 millió forintot fordítottak többek között mind a 157 szoba korszerűsítésére, a szobaajtók cseréjére és korszerű kártyás zárral ellátására, a lobby teljes átalakítására, a fürdő és a strand részleges felújítására, valamint a housekeeping és az F&B terület számára új eszközök vásárlására.
A 150 millió forintos beruházásból 65 milliót tett ki a vissza nem térítendő, pályázat útján elnyert, uniós támogatás, a fennmaradó összegnek pedig jelentős részét deviza alapú hitelből fedezték. Mindez figyelemre méltó akkor, amikor a magyarországi szállodák zömének GOP-je nem fedezi az esetleges hitelek törlesztését.
Soós Sándor ügyvezető igazgató újságírói kérdésre elmondta, azért mertek belevágni a beruházásba, mert vendégkörük 65 százaléka törzsvendég, ráadásul a vendégek 80 százaléka belföldi. Ennek ellenére a Barátság is megérzi a nemzetközi beutazó forgalom visszaesését, valamint a hajdúszoboszlói szobakapacitás gyors növekedését. A korábban megszokott, 70-75 százalékos kihasználtsággal szemben nekik is meg kell elégedniük az alig 50 százalékkal, de bíznak abban, hogy 011-nél rosszabb év már nem jöhet.
A Magyar Turizmus Minőség díját is elnyert, majd sikeresen megvédett szálloda hamarosan megméreti magát a Hotelstars minősítő rendszerben is.
A kép jobb szélén KocsisRóbert, a megyei közgyűlés alelnöke, a mikrofonnál Soós Sándor, a bal szélen Istók Csaba szállodaigazgató.