Félúton a hévízi Hotel Európa Fit 1,4 milliárdos megújulási programja

Forrás: MTI / turizmus.com

 2021. szeptember 16. 18:46

A Kisfaludy szálláshely-fejlesztési program keretében 1,4 milliárd forintos összköltségű fejlesztés zajlik a 231 szobás szállodában. A csütörtöki projektátadóig a tervezett beruházások 55%-a valósult meg 730 millió forint értékben, a szálloda komplett megújulása 2022 végére várható.

A szálloda újdonságait bemutató eseményen Horváth Ferenc, a Hotel Európa Fit vezérigazgatója úgy fogalmazott, a hotel folyamatos megújítási programjába illeszkedik a Kisfaludy-projekt, mely a szálloda számos területét érinti.

A projektátadó résztvevői: Papp Gábor, Hévíz polgármestere, Horváth Péter, a Kisfaludy 2030 Zrt. vezérigazgatója, Tóth János, a Hévinvest Spa-Golf Zrt. igazgatótanácsi elnöke és Horváth Ferenc, a Hotel Európa Fit vezérigazgatója

Fotó: Hotel Európa Fit

Megújult a főbejárat előtti tér: parkosítás történt és elektromos autótöltő berendezéseket helyeztek ki, a belső udvaron növénykertet alakítottak ki, a szálloda északi és észak-keleti oldalán új kerítés épült, valamint növényeket ültettek.A projekt keretében került sor az apartépület 74 tágas, családi szobájának felújítására. A tervezéskor az impozáns enteriőr mellett a hangsúly a szobák hatékony energiafelhasználására esett, melynek eredményeképpen születtek meg az okos apartszobák. Automatizált felügyeleti rendszer szabályozza a világítást, fűtést, hűtést, melynek segítségével a vendég érkezése előtt távolról beállítható a szoba hőmérséklete, vagy áram alá helyezhetők az eszközök. A szobák jelenlét- és mozgásérzékelőkkel vannak felszerelve, a vendég belépésekor a rendszer érzékeli a nyitást és áram alá helyezi a szobai berendezéseket.

A tágas egylégterű szobákat – melyek családok részére is kényelmesek – komfortos bútorokkal, izgalmas térelválasztóval rendezték be. Az apartmanszárny közlekedő folyosóit is érintette a belsőépítészeti és gépészeti megújítás, a tűzjelző- és kamerarendszer átalakítása és felújítása is megtörtént.

Így néznek ki a megújult apartszobák

Fotó: Hotel Európa Fit

Felújították a főépület 6 lakosztályát is, amelyek igazán exkluzív pihenési lehetőséget kínálnak a vendégeknek.

Ezeken felül sor került a főépületi vendégliftek cseréjére, az uszodai nyílászárók cseréjére homlokzati szigeteléssel, megújultak továbbá az iszapkezelők is a Tradicionális Hévízi Gyógykúra elemeként a Vitalium Health and Beauty Központban.

Megtörtént az Acapulco Grill terasz átépítése és bővítése, valamint a külső medencék környezetének megújítása burkolatcserével.

Megújult a külső medencék környezete is

Fotó: Hotel Európa Fit

Tervezett fejlesztések

A projekt további, megvalósulásra váró beruházásairól is hallhattunk a rendezvényen, ezek közé tartozik a kapacitásbővítés a Tradicionális Hévízi Gyógykúra súlyfürdő szolgáltatásban, a Citrus Étterem átalakítása és bővítése, konyhatechnológiai fejlesztése: cél az éttermi kínálat választékának növelése új tálaló pultok kialakításával. A Vitalium Laser Centre átalakítása és bővítése további ambuláns szolgáltatásokkal, a hulladéktároló átalakítása, kazáncsere, valamint több kisebb gépészeti és energetikai fejlesztés.

A pandémiás helyzetet kihasználva a szálloda további felújításokat is végrehajtott saját költségén: az uszodatérben új úszómesteri kabin kialakítása és az uszodai bejárat korszerűsítése, a szellőzőrendszer felújítása, az uszodatér mennyezeti festése, valamint a szaunatérben burkolatcsere és festés történt.

Átváltozott a hotel lobbija is

Fotó: Hotel Európa Fit

A felújítások nagyban hozzásegítették a szállodát ahhoz, hogy a körülmények ellenére kiváló eredményeket érjen el: 2020-ban a Szállás.hu által legjobb magyarországi szállodának ítélt „Az év szállása" díjat, valamint idén augusztusban minden idők legmagasabb árbevételét – hangsúlyozta a vezérigazgató.

Tóth János, a szálloda igazgatóságának elnöke a tavaly kezdett beruházásokról azt mondta: ezeknek a készültségi foka már meghaladja az 50 százalékot. A felújításokkal versenyképes "terméket" kínálnak majd, ami az erős nemzetközi versenyben is megállja a helyét.

 

Kiváló nyarat zárt a magyarországi turizmus

A belföldi turizmus talpra állt, kiváló nyarat zártunk – közölte a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. vezérigazgatója csütörtökön Hévízen. Horváth Péter, a Hotel Europa Fit fejlesztéseit bemutató rendezvényen arról beszélt, hogy júniusban 66, júliusban 22, augusztusban pedig 16 százalékkal több vendéget regisztráltak a magyar turisztikai szektorban. A foglalások alapján szeptemberre várhatóan 25 százalékkal több lesz a vendég, miközben a külföldiek száma is közel négyszerese lehet a tavalyinak.

A vezérigazgató kifejtette: remélhető, hogy a magyar gazdaság és a turisztikai szektor a lehető leghamarabb helyreáll, ez utóbbi pedig újra húzóágazat lehet. A válság előtt a százezreket foglalkoztató, a GDP 13 százalékát adó turizmus újra elérheti a 2019-es "bezzegév" adatait, amire alap lehet az Európai Unióban jelenleg a harmadik legnagyobb növekedést mutató magyar gazdaság felfutása.

Horváth Péter kitért arra is, hogy a Kisfaludy 2030 program keretében országszerte 40 új szálloda épül, 14 ezer egyéb szálláshely, közel 600 panzió és 114 szabadidős létesítmény újul meg tucatnyi más attrakció, vár, kastély és gyógyhely fejlesztése mellett.

Az adatok azt mutatják, hogy ha egy szálloda minőségi felújításokat valósít meg, akkor több vendégéjszakát, magasabb költést és nagyobb bevételt hoz, és mindez hatással van az adott településre és a térségre is – fejtette ki Horváth Péter.

Jelezte: a jövő turizmusa adatokon alapul, ezért is hozták létre a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központot (NTAK), ami alapján jelenleg Hévízen 681 szálláshely – 54 százalékuk szálloda – 4417 szobát tart fent 9764 férőhellyel. Az idei nyár a fürdővárosban is jól alakult, a tavalyihoz képest 23 százalékkal több vendéget és 27 százalékkal több vendégéjszakát regisztráltak.

A vendégéjszakák 74 százalékát belföldiek töltötték el, a turisták közel fele 55 év alatti, 23 százalékuk budapesti és még közel ennyien voltak Pest megyeiek. A legtöbb külföldi turista német, cseh, szlovák, osztrák és lengyel volt az elmúlt három nyári hónapban – ismertette a vezérigazgató.

Hozzátette azt is, hogy óriási lendületet adhat a térségnek, hogy április óta újra állami tulajdonban van a Sármellék-zalavári repülőtér, ahol hamarosan elkezdődhetnek azok a fejlesztések, amelyek "soha nem látott szintugrást" eredményeznek. Sármellék lesz "a nyugat kapuja" közvetlen összeköttetésekkel, ami még több vendéget hozhat és csökkenhet a szezonalitás.Papp Gábor, Hévíz polgármestere úgy vélekedett, hogy a városban közös cél a minőségi turizmus fejlesztése, amelyet a kormányzat is számos forrásból segít.