Felvásárlással erősít a Szallas.hu Lengyelországban

Forrás: turizmus.com

 2018. január 31. 11:03

Megvásárolta a lengyel online szálláspiac egyik legrégebbi szereplőjét a Szallas.hu, az akvizíció révén a magyar cég ottani forgalma háromszorosára nő.

A lengyel online szálláspiac egyik legrégebbi szereplőjét vásárolta fel a Szallas.hu - tájékoztatta lapunkat a társaság.

A 2017. december 31-ével zárult tranzakcióban a 2002-ben alapított Spanie.pl csoportot akvirálta a vállalat, az idén szeptemberre megvalósuló integráció eredményeként a Szallas.hu lengyelországi operációja az eddigi háromszorosára nő.

Az integráció a magyar szálláshelyek számára is gyümölcsöző lehet, a szakemberek szerint tovább élénkülhet a lengyel beutazó forgalom.

Immár magyar kézben a lengyel szállásfoglaló oldal

 

2017 nyarán a Szallas.hu történetében először bővült felvásárlás révén, akkor a magyar diszkontáras szálláspiac három szereplőjét vette meg. A cégcsoport növekedési stratégiájában ugyanakkor már meghatározó az egyre intenzívebb külföldi jelenlét.

„A lengyel piacban nagy fantáziát látunk, az elmúlt években itt növekedtünk a legdinamikusabban. Ezt a tempót akartuk felgyorsítani, ezért döntöttünk a Spanie.pl akvirációja mellett, amit 100 százalékban saját tőkéből finanszíroztunk” – mondta Szigetvári József, a Szallas.hu ügyvezető igazgatója.

Szigetvári József

Fotó: Szallas.hu

A Spanie.pl csoport 2002-ben alakult, ma már a lengyelországi online szálláspiac meghatározó szereplője, évente 5 millió utazni vágyó keresi fel az oldalt, ahol közel 52 ezer belföldi szálláshely érhető el, ezzel gyakorlatilag teljesen lefedi a lengyelországi kínálatot.

„A Spanie.pl-nél minden adott ahhoz, hogy a sikeres integráció révén, középtávon a Szallas.hu Csoport Lengyelországban is piacvezetővé váljon” – mondta Szigetvári József.

Az ügyvezető azt is hozzátette, hogy nem zárkóznak el a további felvásárlásoktól sem. „Mindeközben azon dolgozunk, hogy a már Szallas.hu külképviselettel rendelkező országokban – így Romániában, Horvátországban, Szlovákiában, Szlovéniában és Ausztriában – is tovább erősítsük jelenlétünket. Az a célunk, hogy a magyar Szallas.hu regionális sikertörténetté váljon” – nyilatkozta Szigetvári József.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) Trend Riport 2017 kiadványa szerint múlt évben 2016-hoz képest növekedett a beutazó forgalom a legfontosabb 10 külföldi piacunkról: orosz (+26%), USA (+12,2%), német (+7,1%), cseh (+6%), spanyol (+7,2%), brit (+4,9%), lengyel (+3,6%), osztrák (+3,6%), olasz (+3,7%) és román (+3,2%).

A Szallas.hu lengyelországi akvirációja révén a beutazó lengyel turistaforgalom további élénkülésére számít. „A felvásárlás a magyar szálláshelyekre is kedvezően hathat, hiszen nemcsak a lengyelországi belföldi turizmust támogatjuk általa, hanem a magyarországi beutazást is” – mondta a szakember.

8 hónap alatt megvalósulhat a teljes integráció

A Spanie.pl nem klasszikus foglalási oldal, eddig hagyományos hirdetési modellben működött, így a Szallas.hu azt tervezi, hogy a magyar cégnél már jól bevált online foglalásra állítja át, ennek eredményeként pedig 52 ezer szálláshellyel rendelkezik majd Lengyelországban.

„Mivel jelentősen eltér a technológia és az üzletmenet, a teljes integráció megvalósítását 8 hónapra tervezzük. Ennek során a szálláshelyeket foglalhatóvá tesszük, míg a felhasználókat a telefonálásról a sokkal kényelmesebb és biztonságosabb online utazástervezés irányába tereljük. Lényegében edukáljuk a piacot, Lengyelországban ugyanis az online foglalások részaránya a magyarországihoz képest még jóval alacsonyabb, ami a kihívás mellett komoly lehetőséget is hordoz magában” – mondta Sziebig Péter, a Szallas.hu lengyelországi képviseletének vezetője.

A szeptemberre lezajló integrációt követően az oldal Nocleg.pl („Szallas.pl”) néven fog működni, mely a Szallas.hu jelenleg is használt márkaneve Lengyelországban.