Felvásárlással lép az európai piacra az OYO Hotels & Homes

Forrás: turizmus.com

 2019. május 07. 14:34

Belépett az európai piacra az indiai OYO szállodavállalat, miután 369,5 millió euróért felvásárolta az üdülőházak bérbeadásával foglalkozó, német tulajdonú @Leisure Groupot.

A nyereségesen működő @Leisure Group Európa egyik legnagyobb üdülőház-közvetítő cége, olyan márkák tartoznak hozzá, mint a Belvilla, a Dancenter és a Danland, amelyek 30 ezer ingatlant kezelnek. A portfólió része a német Traum-Ferienwohnungen foglalási portál, ahol 50 országból 85 ezer ház érhető el – írja az fvw.com.

Az @Leisure Group többségi (51%) tulajdonosa az Axel Springer médiavállalat. Érdekesség, hogy a portfólió egyik fontos elemét, a magas minőségű szálláshelyeket kínáló Casamundót már tavaly értékesítette a csoport.

 

Az OYO Hotels & Homes összesen 369,5 millió eurót fizet az @Leisure Groupért, az üzlet létrejötte után az OYO Európában fontos játékossá lép elő, és közelebb kerül ahhoz, hogy globális márkává váljon.

Az indiai céget csupán 2013-ban, 19 évesen alapította Ritesh Agarwal. A gőzerővel növekvő társaság saját bevallása szerint „a világ hatodik legnagyobb szálloda- és ingatlankiadó-lánca". Az OYO növekedéséhez a japán SoftBank és az Airbnb is biztosított tőkét.

A lánchoz több mint 180 ezer franchise- és bérelt szálloda tartozik 10 ország 500 városában, ezek többsége Indiában található, de vannak egységeik Kínában és az Egyesült Királyságban is.

Az üdülőház-piacban komoly lehetőséget lát az indiai cég, mivel Európában óriási a kereslet a termék iránt.