Fenntarthatóság a konyhákban is

Forrás: turizmus.com

 2018. augusztus 30. 12:10

Egyre több bisztró és étterem próbál fenntartható módon működni. Ez legtöbbször azt jelenti, hogy helyi termékeket használnak, és például a sertést “az orrától a farkáig” feldolgozzák. Arra viszont nem gondolnak, hogy a fenntarthatóságnak része a megfelelő konyhai felszerelések használata is.

„Több profi konyhán megfigyeltük, hogy milyen az étteremtulajdonosok milyen kevés figyelmet fordítanak az energiafelhasználás csökkentésére” – mondta Alexander Wimmer, a Rational International AG elnökhelyettese és Európáért, a Közép-Keletért és Afrikáért felelős ügyvezető igazgatója. Az edények, serpenyők beborítják az egész tűzhelyet, több konyhai gép megy egyszerre. „A legtöbb esetben már egy kombi-gőzölő megoldást jelentene. Ez ráadásul egy olyan beruházás, ami néhány hónapon belül visszahozza az árát” – mondja Alexander Wimmer. A szakember felelevenít egy esetet: egy napi 200 adag ételt készítő étterem havi 800 dollárt spórolt az energián pusztán azzal, hogy vásárolt egy Rational SelfCookingCenter 101-et.

Profi gépek nélkül nem tud fenntartható módon működni egy konyha

Fotó: turizmus.com

A készülék önmagában is energiatakarékos, amellett lehetővé teszi a szakácsoknak, hogy több ételt készítsenek benne egyszerre, kevesebb nyersanyag is elegendő, nem foglal sok helyet, és munkaórákat is megtakarít. (X)

 

Kapcsolódó cikkek