Több mint 250-féle sört kóstolhatunk a Belvárosi Sörfesztiválon

Forrás: turizmus.com

 2023. augusztus 30. 18:56

A legjobb magyar főzdék kézműves különlegességeivel és nemzetközi márkák remekeivel várja a Belvárosi Sörfesztivál a látogatókat augusztus 29. és szeptember 3. között a fővárosban.

A budapesti Szabadság téren nemcsak minőségi söröket kóstolhatnak meg a résztvevők, de a széles street food kínálat és a zenés kísérőprogramok igazi gasztro-kulturális eseménnyé emelik a rendezvénysorozatot.

„Számos újdonsággal készülünk a hetedik Belvárosi Sörfesztiválra: ezek egyikeként idén neves angol főzdék söreit is elhozzuk azért, hogy a magyar fogyasztók jobban megismerhessék ezt a stílust. A kiváló italokon túl a jó zenékről is gondoskodunk, hiszen minden nap délutántól zárásig DJ szolgáltatja majd az aláfestést a jó hangulathoz" – mondta Kurucz Dániel, a Belvárosi Sörfesztivál főszervezője.

Piaci tapasztalata alapján évről évre nő a kézműves sörök népszerűsége Magyarországon, egyre „sörtudatosabbak" a fogyasztók, az ízesített sörök és IPA-k népszerűsége töretlen és mind többen vásárolnak prémium minőségű termékeket.

Egészen vasárnapig lehet kóstolgatni a söröket a Szabadság téren

Fotó: Belvárosi Sörfesztivál Facebook-oldala

A rendezvényen a főtámogató nevét viselő SPAR Sörház standjánál a Spar és Interspar üzletekben kapható magyar kézműves és kisüzemi söröket kóstolhatják meg a látogatók, s itt megtalálják az esemény hivatalos sörét, az 5,6 százalékos Festival Hippie IPA-t is, dobozos változatban és csapolva is.

Idén is a sörrajongók ízlése és elvárásai alapján született meg ez az aranyszínű, frissítően gyümölcsös, telt ízű finomság, amelyhez ezúttal sabro-mosaic-amarillo komlókombinációt használtak, hogy laza, mégis izgalmas, trópusi gyümölcsös íz- és illategyüttest hozzanak létre.

Az idei fesztivál hivatalos söréről korábban az esemény Facebook-oldalán szavazhattak az érdeklődők, kiválasztva az általuk elvárt ízjegyeket. Sok más sörrel is találkozhatnak a látogatók, mint amilyen a Fehér Nyúl Turbid, a Szent András Napkincs, a Frootie Mangó IPA, a Grumpy Octopus, a Monyo Double Sour rise, a Mad Scientist JAM72, a West Coast, vagy épp a Szia Uram!-sorozat ízei.

A 7. Belvárosi Sörfesztivál részletes programja itt érhető el, a belépés ingyenes.