Fesztiválokra csábít a Közép-Dunántúl

 2014. június 23. 17:10

A régió turisztikai központjai rendhagyó sajtótájékoztatón mutatták be fesztiválkínálatukat a Magyar Turizmus Zrt. által szervezett sajtóeseményen június 23-án. A meghívottak a zenei kínálatból és táncos programokból is ízelítőt kaptak.

Az eseményen a „királyi régió" öt legnagyobb fesztiválszervezője beszélt arról, az idei évben milyen programmal várják a látogatókat. A június 27-29. között megtartott tatai Víz, Zene, Virág Fesztivál Magyarország legnagyobb családi fesztiválja. Három nap alatt 17 helyszínen közel 200 program várja az érdeklődőket az Öreg-tó partján. A családi fesztivál a fenntarthatóság köré épül, rangos hazai és külföldi előadókat egyaránt felvonultat, színes programokkal szórakoztat minden generációt.

 

A belépővel (mely a három napra mindössze 1500 forint) a fesztivál ideje alatt a város múzeumai, kiállításai is ingyenesen látogathatók. 14 éven aluliaknak és a regisztrált nagycsaládosoknak a rendezvény ingyenes. Az esemény becsült látogató száma évenként 90 ezer fő.

A Velencei-tavon egész nyáron át tart a fesztiválhullám, júniustól augusztusig összesen 76 eseményre kerül sor, köztük 26 rendezvény vagy fesztivál. A sort az Agárdi Cigánymeggy Fesztivál nyitja meg július 5-én, később kerül sor a LakesideWeekend-re, a VW Bogár találkozóra, a Popstrand koncertjeire, a Péntek Estei Hangtárlat rendezvényeire.

Ahogy a korábbi években, a július 15-20. között megtartott VeszprémFest az idén is világsztárokat vonultat fel. Világzene, jazz, klasszikus zene, opera és popzene egyaránt szerepel a színpadon, az előadók névsorát FatoumataDiawara és Roberto Fonseca, KatieMelua, Vaya Con Dios színesíti. A Rozé, Rizling és Jazz Napok a fesztivál kísérőrendezvénye, ahol a Balaton környéki borok és a hazai jazz élet fiatalja egymással karöltve mutatkoznak be. A másik kísérőrendezvény a Jezsuita kolostorban megrendezett programsorozat, az idei évben a Nagy Generáció előadóival.

 

Igazi középkori forgatagra csábítanak a sümegi Végvári Napok augusztus 15-17-én. A Kisfaludy Várkertben és a történelmi élményparkban kézművesek, vásározók, jelmezes felvonulás, történelmi lovasjátékok várják az érdeklődőket.

Székesfehérváron augusztus 16-18-án tartják meg a tavaly életre hívott Koronázási Ünnepi Játékokat. Az idei fesztivál központi alakja Szent László, a róla szóló legendákat hatalmas, mozgó képregény eleveníti meg 1000 négyzetméteren. A belvárosban vásári forgatagot alakítanak ki, királyi óriásbábokkal vonulnak fel.