Filmajánló: karácsony a szállodában

Forrás: turizmus.com

 2019. november 26. 10:31

Egyre többet töltik a karácsonyi ünnepeket szállodában. A sárvári Spirit Hotel dolgozói összeállítottak egy toplistát arról a három, általuk leginkább kedvelt filmről, amelyekben a karácsonyt hotelben töltik a szereplők.

Huncut karácsony

A 2006-ban készült Huncut karácsony sokak kedvenc karácsonyi filmje, remek hangulattal és nagyszerű színészi alakításokkal. Eloise egy rakoncátlan kislány, aki a New York-i Plaza Hotelben él dadájával, miközben metropolita édesanyja körbeutazza Európát.

A Huncut karácsony c. film plakátjának részlete

Fotó: Disney

Rendszeresen ajándékokat küld lányának, de Eloise valójában akkor lenne a legboldogabb, ha anyukája végre hazajönne. Bár szőke fürtjei és angyali arca megtévesztőek lehetnek, a kislány egy valódi ördögfióka.

Karácsony közeledtével a fejébe veszi, hogy meg kell akadályoznia a hoteligazgató lányának esküvőjét egy ellenszenves ügyvéddel. A kis bajkeverő tervet eszel ki: el kell érni, hogy Rachel újra összejöjjön régi szerelmével, a hotel egyik pincérével, aki történetesen Eloise legjobb barátja.

Még akkor is nagyszerű délutáni családi kikapcsolódás ez a kedves a film, ha spoilerezés nélkül is sejtjük, sikerül-e a kislány terve!

 

Az utolsó vakáció

Egy igazán rendhagyó ünnepi film lett az ezüstérmes: az utolsó vakáció főhőse Georgia, egy áruház konyhai osztályán eladó, aki értesülve halálos betegségéről, úgy dönt, hogy elkölti az összes spórolt pénzét, és beteljesületlen álmai után ered. Elutazik Karlovy Varyba, ahol a gyönyörű Grandhotel Puppban száll meg.

Az utolsó vakáció c. film plakátja

Fotó: Paramount

Találkozik rajongva imádott francia sztárséfjével, akivel barátságot köt. Georgia elkezdi kipipálni a pontokat bakancslistáján: síleckét vesz, kaszinózik, operába megy, sőt még a siklóruhás repülést is kipróbálja. Az önfeledt, mindig vidám, a pénzt semmire nem sajnáló hölgy hamar feltűnést kelt a hotel gazdag vendégeinek körében is.

A vicces jelenetek mellett egy örökérvényű üzenetet is kapunk: engedjük el a félelmeinket, és mondjuk ki azt, amit gondolunk!

 

Reszkessetek, betörők! 2.: Elveszve New Yorkban

A dobogó legfelső fokára a nagy klasszikus, a Reszkessetek betörők! második része, az Elveszve New Yorkban került. A történetet jól ismert: közeledik a karácsony, a McCallister család pedig ismét elutazik az ünnepekre.

A rosszcsont Kevin azonban újra elkeveredik a többiektől, és tévedésből Florida helyett New Yorkba utazik, teljesen egyedül. Mivel édesapja hitelkártyája a reptéren nála maradt, be tud jelentkezni a város legfényűzőbb szállodájába.

A luxusszálloda dolgozói a Reszkessetek, betörők 2. egyik jelenetében

Fotó: Youtube

Egy rövid jelenet erejéig még maga Donald Trump is feltűnik a színen – saját magát alakítja, a film készítésekor ugyanis ő volt a hotel tulajdonosa.

Kevin megadja a módját a hirtelen jött vakációnak: kiveszi a szálloda egyik luxuslakosztályát, sőt még saját inast is kér. Felfedezi a várost, ám ahogy az utcán sétál, az egyik sarkon véletlenül beleütközik korábbi ismerőseibe...