Oscar-fogások és filmcsillagok a Spago Budapest gálaestjén

Forrás: turizmus.com

 2024. május 31. 14:32

A híres séf, Wolfgang Puck nemrégiben káprázatos vörös szőnyeges eseményt rendezett a Spago Budapestben, amelyen a magyar filmipar kiválóságai is részt vettek.

A nemzetközi filmipar legnagyobb díjátadó ünnepségét követő Governors Ball menüjének összeállításában betöltött sokéves szerepéről ismert Wolfgang Puck egy felejthetetlen estét teremtett kulináris sztárcsapatával együtt. A Matild Palotában található Spago Budapest gálavacsorájának díszvendégei a nemzetközi színtéren is elismert, ünnepelt magyar színészek voltak.

Puckhoz csatlakozott Tetsu Yahagi, a Wolfgang Puck Fine Dining Group kulináris fejlesztési igazgatója és Della Gossett, a Spago Beverly Hills executive cukrászséfje, akik mindketten Los Angelesből érkeztek, hogy részt vegyenek az eseményen.

A meghívott vendégek között ott volt Gryllus Dorka színésznő is, bal szélen Wolfgang Puck

Fotó: Matild Palace

Az est menüsora a filmvilág legfontosabb eseményét követő rangos gálán felszolgált ételek által inspirált fogásokat tartalmazott, időtlen klasszikusokat és a Spago signature fogásait felvonultatva. Szántó István, a Spago Budapest executive séfje Puckkal együttműködve tervezte meg a hollywoodi csillogást Magyarországra hozó menüt. A kiemelkedő fogások között szerepelt a krémes tojássárgája ravioli és a faszénen grillezett ausztrál stone axe wagyu steak.

Faszénen grillezett ausztrál stone axe wagyu steak

Fotó: Matild Palace

Az est egyik kiemelkedő pontja Szántó István signature desszertje, a somlói galuska „dióhéjban" volt, amely két évvel ezelőtt lenyűgözte a hollywoodi sztárokat a gálán.

„Nagyon fontos, hogy figyelembe vegyük a vendégélményt az órákig tartó díjátadó ceremónia után a vendégek éhesen érkeznek és komfortos, ismerős ízekre vágynak. Ezek a szempontok kiemelten fontosak voltak a budapesti menüsor összeállításakor" – mondta Wolfgang Puck.

A nemzetközi filmipar legrangosabb eseményét követő filmsztárok vacsorájának megrendezése 30 éves hagyomány Wolfgang Puck számára.

Szántó István séf egyik signature desszertje

Fotó: Matild Palace

„Megtiszteltetés volt számunkra, hogy a magyar filmművészet csillagait köszönthettük gálavacsoránkon – mondta Selim Ölmez, a Matild Palace szállodaigazgatója. – A szálloda harmadik évfordulójához közeledve igazán különleges volt számunkra ennek az eseménynek a megrendezése Wolfgang Puckkal."