Filmes csomagok, Grand Budapest Hotel módra

 2014. március 19. 16:52

A Grand Budapest Hotel, Wes Anderson világszerte ismert filmcsillagokat felvonultató legújabb filmje nemcsak arra kiváló, hogy érdeklődést keltsen fővárosunk iránt és javítsa az országimázst.

A Corinthia Hotel Budapest – amely számos hasonlóságot mutat a képzeletbeli szállodával, ez alkalomból filmes témájú ajánlatokkal jelentkezik – hangzott el a kedd délutáni díszbemutatón, amelyen Thomas M. Fischer, a szálloda igazgatója üdvözölte a meghívottakat.

A három éjszakás csomag célja, hogy bemutassa a vendégeknek, miképpen működik ma egy ilyen nagy szálloda és melyek a filmbeli házzal való hasonlóságok. Az ajánlat része a film megtekintése a Cinema City Arena VIP termében, valamint egy gyalogos városnéző túra, amely Budapest népszerű filmforgatási helyszíneit mutatja be, illetve a szállodában tartandó speciális vezetés, amely a magyar filmgyártás gyökereivel foglalkozik.

A hotel bálterme adott otthont anno a Lumiére fivérek-féle mozgóképszínház premierjének, a múlt században pedig Royal Apollo, majd később Vörös Csillag moziként működött. Jelenleg is szoros a kapcsolat a filmipar, és a szálloda között.