Finisben az új VakVarjú étterem építése

Forrás: turizmus.com

 2018. május 23. 11:22

Új fióka a fészekben: 2018 júniusában megnyílik a Varjú család legújabb tagja, a VakVarjú CsónakHáz a pesterzsébeti Duna-parton.

Budapest érintetlen Duna-partján kapott helyet a legfiatalabb családtag. A múlt században fénykorukat élő csónakházak visszanyerik régi bájukat és amellett, hogy a vízisport szerelmesei újra birtokba vehetik ezeket az épületeket, megnyílik Délpest és az agglomeráció új étterme és rendezvényközpontja.

A sorban harmadik csónakház épületét két részre osztották: a Duna felőli oldalon a VakVarjú legújabb tagja, míg a Vízisport utca felőli oldalon a rendezvényterem, a Dunai CsónakHáz kapott helyet. A két létesítmény egymástól függetlenül üzemel, és várja a VakVarjú éttermek szerelmeseit és a rendezvények vendégeit Pesterzsébeten.

Otthonos, kedves, bohém

Fotó: turizmus.com

Az étterem közvetlenül a Duna-parton elhelyezkedő teraszán élvezhetik a vendégek a nyári napsütést és a hamisítatlan VakVarjú hangulatot.

„Csodálatos látni, hogy mennyi ember kötődik érzelmileg Pesterzsébethez. Hisszük, hogy vakvarjús filozófiánkkal, az otthonos, kedves és bohém miliővel, illetve a magyar gasztronómia kitűnő fogásaival a kerület és a környező települések kedvelt éttermévé válunk ebben a romantikus, Duna parti környezetben. Büszkék vagyunk arra, hogy a VakVarjú éttermekben mindenkit törzsvendégként köszönthetünk, akkor is, ha évente egyszer vagy havonta kétszer érkezik hozzánk. Szeretnénk részesei lenni az alkalomnak: amikor egy család, baráti társaság, régi ismerősök az asztal köré gyűlnek, és jókat beszélgethetnek a szeretteikkel, elfelejthetik mindennapi gondjainkat és felüdíthetik a lelküket is” – nyilatkozta Semsei Rudolf, a VakVarjú éttermek tulajdonosa.

„Négy gyermekes családapaként fontosnak tartom, hogy éttermünkben a gyerekeknek kialakított játszósarokkal és hétvégenként pótnagyival várjuk a vendégeket” – mondta Semsei Rudolf.

VakVarjú-hangulat

Fotó: turizmus.com

A hangulathoz hozzátartozik az élő zongorajáték esténként. Látványkonyhájukban lávakövön sütött különlegességek várják a vendégeket. Az étterem borkínálatában is az egyediségre törekedtek, elhozták a magyar borrégiók legjobbjait, és szemezgettek a nemzetközi kínálat izgalmas tételeiből. „Konyhámban olyan ételek készülnek, amelyek örömet okoznak. Csapatommal minden nap arra törekszünk, hogy friss, szezonális alapanyagokból kiváló ételek kerülhessenek vendégeink tányérjára. A legkedvesebb számomra a magyar konyha, és szívesen kísérletezem a klasszikus és a modern magyar ízek kombinációival” – mondta el Sinka Tamás, a VakVarjú CsónakHáz konyhafőnöke.

Kapcsolódó cikkek