Fizess most az éttermi élményért, és fogyassz később!

Forrás: turizmus.com

 2020. április 20. 15:12

Új, nonprofit kezdeményezéssel rukkolt elő a Jót(t)eszel csapata, hogy segítséget nyújtson a hazai vendéglátó egységeknek a koronavírus által okozott krízis kezelésében. Missziójuk szerint a tét nem kisebb, mint kedvenc éttermeink és kávézóink túlélése.

Ismeretes, hogy a koronavírus okozta válság következtében a vendéglátás számít az egyik legsúlyosabban érintett szektornak. A házhozszállítás bevezetése mellett a vendéglátóhelyek másik fontos eszköze most a túléléshez a voucherértékesítés. Ezzel a megoldással az éttermek, bisztrók és más vendéglátó egységek gyakorlatilag azonnal bevételhez jutnak, így nemcsak a jelenlegi helyzetüket segíti, de a későbbi újranyitásukat is jelentősen megkönnyíti.

A jóteszel.hu abban segít, hogy a nehézkes, sokszor e-mailezést, telefonálást és személyes kontaktust igénylő utalványvásárlást egységes online felületre tereli. A közösségi finanszírozás ezen formája biztosítja azt, hogy a vendég egyéni igényei alapján döntheti el, milyen értékű vouchert vásárol.

A kezdeményezés életre hívói hisznek abban, hogy az éttermi számlák "előre kifizetése" egy olyan megoldás, mellyel a törzsvendégek támogatni tudják kedvenc helyeiket – sőt a voucher érintkezésmentes ajándék is lehet a következő hetekben, hónapokban.

A házhozszállítás bevezetése mellett a vendéglátóhelyek másik fontos eszköze most a voucherértékesítés

Fotó: 123rf

A jóteszel.hu három alapítója szintén iparági érintettek. Devecseri Gergő, a Son Of Man kommunikációs ügynökség tulajdonosa, Pintér Áron és Schmidt Dávid pedig a Beercase kézműves sörkereskedés alapítói. Tájékoztatásuk szerint az utalványokat értékesítő webshopot egy hét alatt hozták létre saját erőforrásból, kezdeményezésünk 100 százalékig transzparens és nonprofit, céljuk pedig a gyors segítségnyújtás.

A kezdeményezéshez eddig olyan éttermek csatlakoztak, mint a belvárosi Bestia, a Digó Pizza, a Fióka, az Émile vagy a Michelin csillagokkal büszkélkedő Onyx és Costes. Az új weboldal várja további éttermek jelentkezését, amelyek csatlakozni szeretnének a programhoz.