Foci EB 2020: Magyarország is versenyben, szállodák jelentkezését várják

 2014. március 25. 21:37

Budapest és a Magyar Labdarúgó Szövetség is pályázik a 2020-as futball Eb néhány mérkőzésének megrendezésére. A pályázati anyag folyamatban van, melyhez 3000 magasabb kategóriájú szállodai szobát is le kell kötni arra az időre, meghatározott feltételekkel. A jelentkezési határidő március 31.

Az UEFA fennállásának 60. évfordulója alkalmából 2020-ban rendhagyó futball Európa-bajnokságra kerül sor, 13 helyszín rendezi, ugyanennyi országból. Három "csomagra" pályázhatnak a helyszínek, negyed döntők, nyolcad döntők, vagy elődöntők és döntők megrendezésére.

A negyed és nyolcad döntőkre hazánk is jó eséllyel pályázik, a környező országokból csak Horvátország, Románia és Lengyelország száll ringbe a lehetőségért. 2013 szeptemberéig 32 ország jelezte érdeklődését - tudtuk meg Tóbiás Gábortól, a pályázat előkészítését végző KPMG menedzserétől az MSZÉSZ régiós ülésén.

A szállodákkal kapcsolatos elvárások jelentős része már most teljesíthető. A pályázathoz csatolandó 3 ezres szobavállalás háromnegyedének kell öt-  és négycsillagosnak lennie, a többi lehet háromcsillagos, a maximális árak pedig ebben a sorrendben 400, 300 és 200 euró. Az árakat 2018. augusztus 15-ig kell meghatározni a szállodáknak, ez nem lehet magasabb, mint az akkori átlagár +20%. A házaknak nem kell teljes kapacitásukat lekötni.
Az érdeklődő szállodák kérdéseit és jelentkezését (melyet egy egyszerű űrlap kitöltésével tehetnek meg) március 31-én 15.00 óráig várják a KPMG Váci úti székházában vagy az euro2020@kpmg.hu, illetve a gabor.tobias@kpmg.hu e-mail címen, továbbá március 31-én konzultációt tartanak a szállodáknak.