Fogd ki a haladat az étteremben!

Forrás: turizmus.com

 2017. november 29. 09:55

Akadt már hasonlóra példa: régen a jobb hazai éttermekben is üzemeltettek akváriumot, amelyből rámutatásra ki lehetett fogni azt a pontyot, amelyet rántva szeretnénk viszontlátni a tányérunkon. Hasonló ötleten alapul a New Yorkban hamarosan megnyíló Zauo nevű étterem szisztémája is.

Ám a New York-iak tovább fejlesztették az ötletet. Úgy alakították ki az étterem enteriőrjét, mintha egy hajó belseje lenne. Szinte az asztaloknál, a székről előre hajolva lehet kifogni egy kis csalival a halat. Így nemcsak abban lehetnek biztosak a vendégek, hogy friss tengeri herkentyű vagy halféle kerül az asztalra, de mindezt tetézik az egyébként tét nélküli horgászélménnyel is. Ha mégsem sikerülne ugyanis a csalival lépre csalni a kiszemelt halat, a személyzet ebben is segít – tudható meg az alltomresor.se online újságban.

A hamarosan nyíló New York-i étteremben az asztaloknál, a székről előre hajolva lehet majd kifogni egy kis csalival a halat

 

A „nagy vadászat”, pontosabban horgászás után a séf tájékoztatja a vendéget arról, hányféleképpen tudja megfőzni, megsütni a horogra akadt példányt, s ő választhat, hogyan kedveli leginkább. Azt is megteheti – amennyiben nagyobb a zsákmány – hogy többféle módon dolgoztatja azt fel a séffel, mondjuk a felét szusi, szasimi formájában, a másik felét pedig sült, főtt vagy grillezett módon.
A Zauo – egy népszerű japán étteremlánc legújabb tagjaként – februárban nyílik meg New Yorkban.

Kapcsolódó cikkek

A TOP10 európai sütemény

2017. november 28.