Föld alatti InterContinental épült Kínában

Forrás: CNN Traveller

 2018. november 07. 10:54

Hamarosan megnyílik a részben a föld alatt található Shimao Wonderland InterContinental Hotel.

Az új kínai luxusszálloda egy régi, elhagyott kőbánya gödrében található, Sanghajtól pár kilométerre. A 18 emelet közül csak kettő van a felszín felett, a többit a kőfejtő által létrehozott hatalmas üregben alakították ki.

A 61 ezer négyzetméter alapterületű szálloda 336 szobájának építése több évet vett igénybe. A nyitás dátumát többször is módosították, de a CNN Traveller szerint még idén októberben tényleg megnyílik.

Impozáns látványt nyújt az új hotel

Fotó: IHG

Inma Chen Xiaxiang projektfelelős "a gravitáció elleni küzdelemnek" nevezte az építkezést, a China Daily-nek adott interjújában.  "Számos problémára nem voltunk felkészülve, és nem állt kezdetben a rendelkezésünkre olyan technológia, amellyel ezeket leküzdhettük" - mondta a kínai újságnak.

Több mint 5000-en - építészek, lakberendezők, tervezők és építőipari munkások - dolgoztak hosszú évekig a Shimao Wonderland InterContinental létrehozásán. 2006-ban kezdődött el a tényleges építkezés, ami azonban többször, különféle okok miatt, megtorpant.

A vendégek természetesen nem csak a tájban gyönyörködnek majd, de lehetőségük nyílik az úszásra, sokféle vizes sportra, a sziklafalon való mászásra, és a különböző extrém sportok űzésére, például a bungee jumpingra . A legizgalmasabbnak a víz alatti szobák ígérkeznek. Nem hiányoznak a konferenciatermek, éttermek, kávézók és báltermek sem.