Folyamatos probléma a szakképzett munkaerő hiánya – Négy stratégia a sikeres vendéglátóipai egység fenntartásához

Forrás: turizmus.com

 2021. december 01. 15:08

A Covid–19-járvány hatalmas változásokat hozott a vendéglátóiparban. Sok éttermet legalábbis ideiglenesen be kellett zárni, másoknak pedig, amelyek nem juthattak hozzá rövid távú juttatásokhoz és állami támogatásokhoz, meg kellett válniuk az alkalmazottaktól.

Az elbocsátottak közül sokan iparágat váltottak, és nem akarnak visszatérni régi munkahelyükre. Hasonlóképpen, néhányan, akik más üzletágba fektettek be, nem szívesen térnek vissza a konyhába.

Hogyan lehet túlélni egy olyan piacon, ahol szakemberhiány van?

Először is, néhány jó hír: a helyzet nem reménytelen. Szükség van azonban alternatív stratégiákra, kreatív gondolkodásra, türelemre, időre és sok energiára.

Hogyan tartsa meg az üzletét?

1. Munkavállalói megtartás és képesítés

A meglévő csapat még fontosabb a készséghiányok megléte esetén. Tehát fokozza megtartási és készségfejlesztési erőfeszítéseit. Ez könnyebb és olcsóbb, mint új jelöltet keresni a piacon.

Elemezze, miért gondolkodnak az emberei munkahelyváltáson. A személyzet értékelése bevált eszköz, hogy képet kapjunk a csapat belső működéséről. Vegye komolyan a visszajelzéseket, és használja ki a lehetőséget a vállalati kultúra és az alkalmazottak elégedettségének javítására. Gyakran a folytonosság és a tervezési bizonytalanság hiánya aggasztja az embereket.

Ehelyett támaszkodjon a biztos emberekre, és kerülje a nem várt helyzeteket. Vonja be alkalmazottait a döntéshozatali folyamatokba, és biztosítsa az átláthatóságot, az őszinteséget, a megbecsülést és a tiszteletet - ez növeli a lojalitást és csökkenti a fluktuációt.

2. Teljesítmény jutalmazása

A csapata az Ön előnye – ezért vigyázzon az embereire! Kérdezzen az Ön által nyújtott juttatásokról. Gondoljon a születésnapokra és a céges évfordulókra. Rövid távon ez többletköltségnek tűnhet – valójában azonban a toborzás és a képzés sokkal költségesebb.

A nyereségmegosztás szintén növelheti a vállalattal való azonosulást.

3. Alternatív ötletek a cserére

Ha üres állásokat szeretne betölteni, válasszon alternatív utakat. Keressen új módszereket az ismert csatornák mellett. A helyi hatóságok, szociális intézmények és egyházak gyakran tudják, ki keres munkát és még motivált is. Talán érdemes megfontolni egy belső ösztönzőrendszert, amely jutalmazza az alkalmazottakat, ha megfelelő jelölteket javasolnak kapcsolatrendszerükből, és őket fel lehet venni. Hívja meg a potenciális alkalmazottakat helyi találkozókra az alkalmazottaival együtt, hogy bemutassa vállalati kultúráját. Vendégeinek is lehetnek ötletei - az asztalnál hagyott, kreatívan megtervezett képeslap a számlával váratlan kapcsolatokat teremthet.

4. Technológia

Használja ki a modern technológia előnyeit mind a szolgáltatási, mind a konyhai folyamatokban. Hatékonysága jelentősen javulni fog, ha vendégei alkalmazás vagy mobileszközök használatával rendelhetnek. Addig is a kiszolgáló személyzet gondoskodhat a többi vendégről és kiszolgálhatja őket. A hatékonyság növelése érdekében azonban a konyhában is be kell vezetni néhány változást. Ma már vannak olyan konyhai készülékek, amelyek több hagyományos berendezést helyettesítenek. Az iVario esetében például a RATIONAL-nak sikerült az összes edényt, serpenyőt, olajsütőt, rácsot és tésztafőzőt egyetlen készülékre lecserélni. Ez helyet teremt a konyhában, és vonzóbbá teszi a munkakörülményeket. Ugyanakkor a mise en place és a kiszolgálás egyetlen főzőrendszerrel elvégezhető, amely hatékonyabbá teszi a munkafolyamatokat, és így legalább egy kicsit ellensúlyozza a szakképzett munkaerő hiányát.

A több hagyományos berendezést helyettesítő iVario készülékek némileg ellensúlyozzák a szakképzett munkaerő hiányát

Fotó: Rational

További információt a rational-online.com oldalon talál. Konzultációs időpontot az info-hungary@rational-online.com email címen kérhet.

(X)


Borítókép: AdobeStock/Rational