Folyamatosan bővül Málta luxuskínálata

Forrás: turizmus.com

 2021. február 05. 15:37

2020-ban Máltán is megnyílt egy jól ismert nemzetközi luxusmárka, valamint történelmi környezetben hoztak létre egy butikhotelt. Emellett két ötcsillagos ház is teljesen átalakította spa kínálatát, ezzel magasabb szintre emelve wellnesskoncepciójukat.

A sziget újdonságai

A közkedvelt tengerparti városban, Sliemabán nyílt meg a Hyatt Regency Malta, a világhírű Hyatt Regency márka első máltai egysége 151 szobával, 11 Regency Suite-tel és egy elnöki lakosztállyal.

A vendégek kényelmi szolgáltatások széles kínálatát élvezhetik, beleértve a három étterem kulináris élményeit, a spa kezeléseket és rugalmas rendezvényhelyszíneket.

Iniala Harbour House & Residences - szobabelső

Fotó: Máltai Idegenforgalmi Hivatal

A Szent Barbara bástyánál található, a történelmi épületekből és restaurált régi pincéből kialakított luxus butikhotel, az Iniala Harbour House & Residences, amelyből pazar kilátás nyílik a Valletta tőszomszédságában elnyúló kikötőre, a Grand Harbour-re.

Az Ilania Spa várhatóan idén márciusban nyílik meg. Wellnessrészlegét az egyik különleges, régi pincében alakítják ki, mely után kezelő helyiségekkel, gőzfürdővel, szaunával, pihenővel és fűtött medencével várja a feltöltődni vágyókat.

 

Újragondolt wellnessoázisok

A Corinthia Palace, Attard városában, Málta történelmének legendás szereplője, egy kihagyhatatlan látnivaló 1968 óta. Itt nyílt meg újra – közel egy évig tartó átalakítást követően – 2000  négyzetméteren, egy buja mediterrán kertben az Athenaeum Spa, melyet a nyugalom oázisaként jellemeznek.

Az Athenaeum Spa belső medencéje

Fotó: Máltai Idegenforgalmi Hivatal

S bár az Athenaeum csatlakozott a neves ESPA nemzetközi portfóliójához, a spa kialakítása hű maradt a máltai tradíciókhoz és a szigetország gazdag történelmi örökségéhez. A bel- és kültéri élmény egyszerre ünnepli a helyi kézművességet és a nyugodt mediterrán környezetet, ideális búvóhelyet teremtve a világ gondjai elől mind testben, mind lélekben.

A Phoenicia Maltaban – mely nemcsak luxushotel, de Valletta egyik jelképe is – a Deep Nature Spa , eredeti máltai karakterrel újult meg, a felhasznált anyagok, a diófa, a márvány és a jellegzetes máltai kő még modernebb és természetesebb külsőt adnak a wellnessrészlegnek.

Deep Nature Spa, melynek a diófa, a márvány és a máltai kő ad eredeti karaktert

Fotó: Máltai Idegenforgalmi Hivatal

A vendégek felfrissülhetnek a beltéri medencében, erősíthetnek a legmodernebb gépekkel felszerelt fitneszteremben, vagy élvezhetik a relaxációs tér számos egyéb szolgáltatását, a sókamrát, a szaunát, gőzfürdőt és a multi-jet zuhanyt.