Folyón úszó fürdő és hotel az Északi-sark közelében

Forrás: turizmus.com

 2018. január 18. 16:54

Két szokatlan szállodával és fürdővel csábítják majd a turistákat Észak-Svédországba. Ősszel nyílik az Arctic Bath a különleges Treehotel közelében.

Még jobban felfigyelnek a turisták a svédországi Luleälven folyó vad szépségeire, ha megnyílik a világ egyik legkülönlegesebb  épületében található fürdő és szálloda – ebben bíznak az üzemeltetők és a helyi turisztikai vezetők.

Az idén késő ősszel nyílik meg a sarkvidéki fürdőhotel, az Arctic Bath, amely még inkább felhívja a figyelmet Svédország északi szépségeire, valamint az új fürdőtől mintegy három kilométerre lévő, ugyancsak népszerű Treehotelre, amely fákra telepíti különleges kabinszobáit.

A Treehotel már ma is népszerű

Fotó: turizmus.com

Az Arctic Bath-t afféle turisztikai mágnesnek képzelik, amely erre a zord szépségű vidékre is vonz majd látogatókat. Az új létesítmény a legközelebbi nagyvárostól, Luleå-tól mindössze egy órára található. Az épület kör alakú, középen található a különleges fürdő, amelyet hat szállodai szoba vesz körül. "A külső design megkapó, az építészeket a helyszín, a természet és a történelem inspirálta" –  nyilatkozta Ann Kathrin Lundquist sajtófelelős.

Ősszel nyit a különleges Arctic Bath

Fotó: turizmus.com

Mintha jeges áradat pusztított volna el fákat és tört volna szilánkokra – ilyen a fából ácsolt külső burok. A belső enteriőrt a kontrasztok jellemzik, a meleg és a hideg, a fa és a víz, a funkcionális design és az északi természet törékeny egyensúlya.

Az Arctic Bath exkluzív élményt garantál, de meg is kérik az árát, még az expressen.se újságírója szerint is borsos az ár, forintra átszámolva egy kétágyas szoba 180 ezer forint egy éjszakára. Viszont az ablakokból télen az északi fény, nyáron pedig a soha le nem menő nap sugarai láthatók. A folyó pedig, ami körbeveszi az épületet, befagyva is páratlan látványt nyújt.