Folytatódik a gasztroedukációs roadshow

Forrás: turizmus.com

 2020. július 15. 17:38

Folytatódik a 2019-ben indult gasztroedukációs roadshow rendezvénysorozat a Pannon Gasztronómiai Akadémia szervezésében, a Magyar Turisztikai Ügynökség megbízására. Az idei első állomás Debrecen lesz július 21-én.

A rendezvénysorozat célja, hogy az országos szakmai turné kapcsán a hazai gasztronómiát, alapanyagokat, ételeket, borokat és gasztrokultúrát, mint utazást befolyásoló tényezőt népszerűsítsék, továbbá, hogy a turisztikai és gasztronómia szereplőket együttműködésre biztassák és közösen térképezzék fel a roadshow állomásainak térségeiben rejlő lehetőségeket.

Az eseményen előadások és kerekasztalbeszélgetés keretében osztják meg tudásukat a hazai és a regionális gasztronómia meghatározó szereplői. Az egyes állomások programja kiegészül regionális ízeket bemutató spájzzal, étel- és borkóstolóval a szakma jeles képviselőinek bevonásával.

(2019-ben Sopron volt az egyik állomása a gasztroedukációs roadshow-nak, ott készült az alábbi videó.)

Az idei első eseményt július 21-én a debreceni Ikon étteremben (11.00–15.00) rendezik meg, a Debrecen, Hajdúszoboszló, Hortobágy és Tisza-tó kiemelt fejlesztési térség releváns szereplőinek bevonásával – adta hírül az MTÜ.

A kerekasztal-beszélgetés tervezett témái:

  • Az aktuális turisztikai térség egységének megjelenítése a gasztronómiában is – szem előtt tartva a szezonalitást és regionalitást az alapanyagok, ételek terén, és a minőséget a teljes gasztronómiai kínálat kapcsán (bor és alkoholmentes italkínálat – helyi termelők termékeinek integrálása a kínálatba)
  • Helyi termelők megjelenítése a szállodaiparban / gasztronómiában / fesztiválokon (borkínálat, zöldség- és tejtermékkínálat stb.)
  • Helyi összefogások pro- és kontra (példák az együttműködési lehetőségekre regionális szinten)
  • Országos szinten: 10 ikonikus étel és 10 ikonikus séf értékteremtése, ennek mintájára az egyes régiókban autentikus ételkínálat kialakítása (regionális alapanyagokból)
  • Folytatás és/vagy újrakezdés a COVID-19 hatásai kapcsán

 

A 2020-as gasztroedukációs roadshow további, tervezett helyszínei: Tokaj, Felső-Tisza és Nyírség kiemelt turisztikai fejlesztési térség, Balaton kiemelt turisztikai fejlesztési térség, Budapest

Információk: info@pannonga.org