Folytatódik az Ensana szovátai szállodakomplexumának fejlesztése

Szerző: Irházi János

Forrás: turizmus.com

 2019. szeptember 23. 09:24

A felújítást követően az Ursina Ensana Health Spa Hotel vendégeinek nem kell lebaktatniuk a kezelésért a Medve-tónál lévő központba.

Mint arról a napokban beszámoltunk, Ensana márkanév alatt egyesült Európa 26 legismertebb és legrangosabb gyógyszállodája. Köztük a Danubius Hotels romániai szállodái is. A három szovátai szállodából álló gyógy-wellness hotelkomplexumban 2018 szeptemberében újabb jelentős felújítási program kezdődött. Akkor a tulajdonosok úgy döntöttek, hogy nyolcmillió eurós fejlesztéssel korszerűsítik a kétcsillagos Făget hotelt, és új kezelőbázist alakítanak ki benne.

„Terveink szerint 2020 tavaszán átadhatjuk a megújult, saját kezelőbázissal bővített Făget szállodát, amelynek új neve Ursina Ensana Health Spa Hotel lesz” – tájékoztatta a turizmus.com-ot Godra Árpád értékesítési igazgató.  „Jelentős előrelépés lesz, hisz ettől kezdve a szálloda vendégei már nem kényszerülnek arra, hogy a Medve-tó melletti kezelőbázist használják, hanem helyben vehetik igénybe a szolgáltatásainkat.”

Az Ensana Sovata – még a márkanév változása előtt

Fotó: agoda.com

Az Ensana három szovátai szállodája között – Godra Árpád szavaival – a csúcstermék az Ensana Brădet, amelyet négy évvel ezelőtt újítottak fel és turbóztak 4* superiorrá.

A hoteltrió harmadik tagja az Ensana Sovata, amelyik már rendelkezik kezelőközponttal, de felújításra szorul. „Nem akarjuk teljesen lezárni a szállodát, ezért a rekonstrukciót szintenként végzi majd a kivitelező” – mondta az igazgató lapunknak.

Annak ellenére, hogy a Făget a munkálatok miatt idén kiesett a bevételi kosárból, az Ensana Szovátán körülbelül 9 százalékos forgalombővülésre számít ebben az esztendőben. Jövőre pedig az a terv, hogy a forgalom túllépje a tízmillió eurót.

Arra a kérdésre, hogy kik alkotják a fő vendégkört, Godra Árpád egyértelműen a belföldi vendégeket jelölte meg, ők hozzák a forgalom 80 százalékát. Elsősorban azért, mert Romániában a közalkalmazotti szférában dolgozók kapnak üdülési csekket.