Folytatódik az esztergomi Mária Valéria Hotel építése

Forrás: turizmus.com

 2019. szeptember 13. 11:40

A négycsillagos, nyolszintesre tervezett szállodában 149 szobát és 476 parkolóhelyet alakítanak ki.

A négycsillagos, nyolcszintesre tervezett hotel tartófala, a födémek és lépcsők már elkészültek egy korábban félbehagyott építkezés során. A Market Építő Zrt. most folytatja a munkát nettó 6,742 milliárd forintos szerződéses értéken – számol be a Magyar Építők.

A most következő fázisban a szakipari és szigetelési munkákat, a homlokzat kialakítását, a gépészeti és elektromos szereléseket, a burkolást, valamint a belsőépítészeti munkákat végzik el.

Az új hotel az Esztergomi Bazilika és a Duna közelében épül

Fotó: magyarepitok.hu

A Mária Valéria hídra felvezető Táncsics utcában, a Prímás-szigeten épülő szállodában összesen 149 szobát és 476 darab parkolóhelyet alakítanak ki. Az első három emeleten a standard szobák lesznek, a negyedik emeleten pedig a 26-60 négyzetméteres lakosztályok kapnak helyet.

A létesítményben lesz egy 220 fős étterem külső terasszal és egy 600 adagos konyhával, konferenciák és előadások megtartására alkalmas, három részre osztható, mintegy 370 fős nagyterem, ezen felül hat kisebb terem, fitneszterem és a wellness-részleg, két elektromos autós gyorstöltő pont, valamint gyermekek számára kialakított játéktér és ehhez kapcsolódó büfé.