Folytatódnak a fejlesztések Zalakaroson

Forrás: turizmus.com

 2015. március 02. 11:44

Nagyszabású, kötetlen hangulatú sajtótájékoztatót tartott Zalakaros az Utazás Kiállításon, az Expo Hotel Sky Bárjában.

Novák Ferenc polgármester az elmúlt évek fejlesztéseiről és a jelenleg zajló beruházásokról beszélt a meghívottaknak. A résztvevők Krampek Mihályt, a Gránit Gyógyfürdő vezérigazgatóját, és Békefi Veronikát, a Neckermann Magyarország ügyvezető igazgatóját is faggathatták a város kínálatát megalapozó sikeres együttműködés részleteiről.

Novák Ferenc polgármester hangsúlyozta: az elmúlt évek nagyszabású beruházásaival, a fedett és nyitott gyermek vízi világ megépítésével új piaci szegmenst sikerült megnyerniük. A statisztikai is azt bizonyítja, jó úton járnak, Zalakaros az egészségturizmus fellegvárává vált minden generáció számára.

 

Az idei évben újabb beruházások átadása várható. A város a fürdő környezetét gyógyhelyi központtá emelő „Termáltó és Ökopart" elnevezésű projekttel bővíti kínálatát, a beruházás értéke 448 millió forint, ebből 332 millió forint az uniós támogatás. A fürdő elfolyó melegvizét hasznosító tó és a rajta átívelő hidak már elkészültek, a fogadóépület, a kiáltótorony és a 21 méter magasról induló csúszdák átadása a közeljövőben, várhatóan a főszezonra várható. A fejlesztés további lépéseire (Mesepark, Tanösvény, Hangok Pavilonja, Fények Meditációs Tere, Idősek Aktív Pihenőparkja, Növénylabirintus) a közeljövőben írják ki a közbeszerzési pályázatot. A város központjának átalakítására tervpályázatot szeretnének meghirdetni. A termál tó üzemeltetését a városi gyógyfürdő végzi majd.

Megtudtuk: afürdő szomszédságában a közterületről megközelíthető vizesblokkot építenek, mellette beléptető kaput és - a fürdőbelépők mellett a csúszdajegyeket is értékesítő - pénztárat alakítanak ki.

 

2015 áprilisától a Neckermann Klub oázis programjának új generációja mutatkozik be Zalakaroson, Neckermann Lollo&Bernie Kids Club néven. Ahogy Békefi Veronika szerkesztőségünknek elmondta, a Thomas Cook konszern szinten egységesítette klubrendszerét. Ennek köszönhetően a Neckremann Klub Oázis szállodákban mindenütt Lolloval és Bernievel találkozhatnak és szórakozhatnak a gyerekek. A zsiráfot és a macit Béres Alexandra is örökbe fogadta, a kicsiket új játékok és új programok várják az idén. Elhangzott: a Lollo és Bernie Kids Club, valamint a Béres Alexandra és az Alma együttes mese CD-je és tornája az eddiginél hangsúlyosabban állítja középpontba a gyermekek egészségének megőrzését.