Hétvégén újra ingyenes borismereti képzés, még lehet jelentkezni

Forrás: turizmus.com

 2022. február 15. 15:05

A Magyar Turisztikai Ügynökség a korábbi évek ingyenes borismereti képzéseinek sikere nyomán 2022-ben is számos lehetőséget biztosít azoknak, akik szeretnék elmélyíteni ismereteiket a magyar borról, a borvidékek kínálatáról.

A képzések célja elsősorban a hazai turizmusban és vendéglátásban dolgozók borral kapcsolatos tudásanyagának bővítése. A kurzusokkal az MTÜ szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy a hazai vendéglátóhelyek, turisztikai szolgáltatók munkatársai naprakész információk birtokában tudjanak munkájuk során borral kapcsolatos döntéseket meghozni, a vendégeknek, utazóknak bort ajánlani, felszolgálni, illetve a hazai borvidékeket, borászatokat megfelelően bemutatni.

A Borjour Magnumon a vendéglátás és turizmus szektorban dolgozóknak lehetőségük nyílik részt venni két, egyenként 2 órás képzésen, melyek témái: Borkóstolási alapismeretek és A magyar bor a vendéglátásban.

Mindkét képzés elméleti és gyakorlati részből áll, az előadásokat vezetett kóstolók kísérik. A képzésben résztvevők az előadások végén belépőt kapnak a Borjour Magnumra, ahol önállóan felkereshetik a kiállítók standjait a rendezvény végéig.

A kurzusokra a vendéglátó és turisztikai szektorban dolgozókat várják

Fotó: 123rf.com

A képzések helyszíne: Budapest Kongresszusi Központ (1123 Budapest, Jagelló út 1-3.)

Időpont: 2022. február 19., 11 óra és 14 óra.

Program:

  • 11:30 – 13:30: Borkóstolási alapismeretek, előadó: Mészáros Gabriella nemzetközi borakadémikus
  • 14:00 – 16:00: A magyar bor a vendéglátásban, előadó: Tüű Péter kétszeres magyar sommelier bajnok
  • 21 óráig: Részvétel egyénileg a Borjour Magnum nagykóstolón

 

Bővebb információ és jelentkezés: kepzes.bor.hu

A férőhelyek száma limitált, ezért javasolt a minél előbbi regisztráció.