Több mint 30 százalékkal növelte forgalmát a Food Truck Show

Forrás: MTI/turizmus.com

 2023. november 14. 14:03

A mozgó ételárusítás továbbra is a gasztro-üzletág sikeres változata a Food Truck Show Hungary Kft. szerint. A cég több mint 30 százalékkal növelte forgalmát az idei első három negyedévben.

Az idén 40 százalékkal több helyszínre és rendezvényre hívták őket, 30 városba 150 büfékocsival (food truck) települtek ki.

„A látogatók annyival nem költöttek többet a rendezvényeken, mint amennyire emelkedtek az árak. Ugyan 10-15 százalékkal nőtt a kereskedők forgalma tavalyhoz képest, a haszonkulcsot csökkenteniük kellett, máskülönben eladhatatlanná váltak volna a termékeik. Aggódunk is a kereskedőkért, mert ez a haszonkiesés komoly hiányként jelentkezik náluk. Nem tudjuk, hányan élik túl a telet”– fogalmazott Horváth Zoltán, a Food Truck Show alapító-tulajdonosa a cég közleményében.

Ennek ellenére sikeres évet zárnak, mint elmondta, bebizonyosodott, hogy a street food nem csak divat, a vendégek szeretik és értékelik a friss, minőségi gyorsételt. A forgalom növekedéséhez a catering jellegű megrendelések is hozzájárultak, amikor nem a saját, hanem más rendezvény vendéglátását végezték.

Idén jelentősen növelte forgalmát a Food Truck Show

Fotó: Food Truck Show Hungary Kft.

Sikerült bővíteniük vendéglátóeszközeiket is. A digitális étlap, az allergia applikáció, amely elemzi az ételeket, valamint a vendéghívó eszköz már alapfelszerelés valamennyi kitelepülésen.

Nyilvánosan hozzáférhető cégadatok szerint a Food Truck Show Hungary Kft. 2022-ben 301 millió forint értékesítési nettó árbevételt ért el az előző évi 154,7 millió forint után. A cég adózás előtti eredménye tavaly 84,7 millió forint volt szemben a 2021. évi 28 millió forinttal.