Forgalomnövelő beruházások a Komáromi Gyógyfürdőben

Forrás: turizmus.com

 2014. október 09. 12:55

Kis lépésekkel, saját erőből fejleszti szolgáltatásait a Komáromi Gyógyfürdő. Az eredmény nem marad el: tavaly üzemelése már nem volt veszteséges, az idei év első felében pedig17 százalékos árbevétel-növekedést ért el.

Minderről Kovács Károly ügyvezető igazgató beszélt az újságíróknak a Duna-Gerecse Nonprofit Kft. tanulmányútjának komáromi állomásán október 8-án. Elmondta: a létesítmény vízminőségének és a gyógyszolgáltatásainak minősége köztudottan magas, az infrastruktúra felett viszont eljárt az idő, a színvonalat – a következő ciklus pályázati kiírásainak megjelenéséig – kisebb, magánerős beruházásokkal igyekeznek növelni.

 

A külső termálmedence köré fából tetszetős falat építettek, az öltözőket új fésülködőasztalokkal és hajszárítókkal látták el. A belépőrendszert korszerűsítették, ma már az öltözőszekrények is a belépéskor kapott órákkal nyithatók és zárhatók. A fürdő területén lévő kétcsillagos Thermál Hotel szobáinak egy részét modernizálták, berendezésüket megújították, családi szobák kialakítását tervezik. A honlapot szintén átalakították, a tartalom frissítését online szállásfoglalási lehetőség beindítása követte. A fürdő előtti parkolás ingyenessé vált, a fedett uszoda statikai megerősítésére is sor került. A gyerekek a nyáron már kipróbálhatták az új, kincseket rejtő régészeti homokozót.

 

Az új, az ókori római hangulatot felelevenítő, 20 fős szaunakertet várhatóan novemberben vehetik igénybe a vendégek. Átadása után kerülhet sor a régi szaunák felújítására, gőzkamra és sószoba kialakítására. A gyógyászat külön belépőkapukon keresztül lesz megközelíthető. A hullámmedence megépítéséhez pályázati forrást szeretnének igénybe venni.

Eddigi tevékenységük eredményeként az év első hat hónapjában árbevételük 31 millió forinttal emelkedett a korábbi év azonos időszakához képest. A 17 százalékos növekedést ráadásul úgy sikerült elérniük, hogy a létesítmény idén is a 2013-as árakon kínálja szolgáltatásait.