Forgatási helyszíneket és stábokat köt össze egy alkalmazás

Forrás: turizmus.com

 2019. november 13. 11:33

Budapesti bázissal indult útjára a különleges forgatási helyszíneket és filmes stábokat összekötő weboldal, a spotager.com.

A magyar fejlesztésű rendszerrel az ötletgazdák alternatívát szeretnének nyújtani a rövid távú ingatlankiadással foglalkozók számára, egyúttal szeretnék bemutatni az ország sokszínűségét a filmes és fotós szakmának – tájékoztatta lapunkat a társaság.

A kiemelkedően jó adózási és támogatási feltételek, a sokszor nemzetközi szinten is jegyzett szakemberek, a profin felszerelt filmstúdiók és a különleges forgatási helyszínek az utóbbi 15 évben a filmesek megkerülhetetlen célpontjává tették Magyarországot.

Ehhez jön hozzá az egyre több piaci szereplő által érzékelt, az Uber példáján már megfigyelhető trendforduló a sharing economy területén, ami sok rövidtávú ingatlanhasznosítással foglalkozó vállalkozót késztet arra, hogy alternatív bevételi forrás után nézzen.


Ezt ismerte fel egy magyar csapat, akik filmes és szoftvermérnöki kompetenciáikat felhasználva hozták létre a forgatási helyszínek Airbnb-jeként aposztrofált spotager.com oldalt.

Európában elsőként és mindeddig egyedüliként hoztak létre olyan platformot, amely összeköti az ingatlan- és járműtulajdonosokat a filmes szakmából érkező potenciális bérlőkkel.

Az ötletet és a motivációt saját munkájukból nyerték az alapítók: reklámforgatáshoz ideális, vidéki hangulatú konyhát kerestek sokáig hiába, míg egy ismerősük nem sietett segítségükre. Kovács József Attila reklámfilmes és Kakócz Károly szoftverfejlesztő az iparág ezen részének digitalizálásával szerették volna könnyebbé tenni a hasonló kihívással küzdő stábok életét.

Az oldal viszont nem csak filmeseknek szól. A telítődő rövid távú lakáskiadási piacon egyre alacsonyabb áron lehet csak lakásokat kiadni, itt ajánl alternatívát az oldal. Emellett az eddig inkább rendezvényekre kiadott helyszínek is megtalálhatják a számításukat, ha forgatásra vagy fotózásra szeretnék bérbe adni a különleges helyeket.

Az alapítók első körben a budapesti és egyéb hazai helyszínek bérbeadóit várják, második körben várják majd az ötletgazdák a helyszínek iránt érdeklődő stábokat és fotósokat a világ minden pontjáról. Céljuk, hogy a közeljövőben több európai nagyvárosban is elérhető legyen a szolgáltatás – tájékoztatták szerkesztőségünket.