Formálódik a V4-es spa- és wellnessportál

Szerző: Fucskó Hajnalka

 2014. március 02. 19:39

A visegrádi térség gyógy- és wellnesslétesítményeiről nyújt teljes körű információkat a formálódó V4-es spa- és wellnessportál.

Melyik gyógyvíz milyen egészségügyi problémákra javallott, a különféle betegségekkel hová érdemes menni, ott milyen természetes gyógytényezők, orvosi ellátás, műszerezettség és gyógykezelések érhetők el, továbbá milyen turisztikai szolgáltatások és látványosságok találhatók a közelben? – ezekre a kérdésekre ad majd válaszokat a Nemzetközi Visegrádi Alap támogatásával formálódó V4-es spa- és wellnessportál, amelyet Ruszinkó Ádám, a Magyar Egészségturizmus Marketing Egyesület (MEME) elnöke mutatott be az Utazás kiállítás pénteki konferenciáján.

A visegrádi térség gyógy- és wellnesslétesítményeit összefogó projekt célja, hogy az érdeklődők egy helyen találjanak a témában hiteles szakmai információkat, egyúttal segítse az intézmények piaci megjelenését. Koordinátora a Cseh Köztársaság Balneológiai Kutató Intézete, magyar részről szakmai partnere a MEME és a Magyar Balneológiai Egyesület. A hat (lengyel, cseh, szlovák, magyar, valamint angol és német) nyelvű portál egyelőre munkafázisban van, de az érdeklődők már elérhetik a http://projects.soft-eng.cz/spa/public címen. A csatlakozni kívánó intézményekkel egy nagy részletes kérdőívet töltetnek ki, amelynek szakmai tartalmát ellenőrzik.