Forró témákkal foglalkozott az MSZÉSZ ügyvezetése

Forrás: turizmus.com

 2017. június 14. 19:31

Az ágazati bérek rendezése, a közeljövőben megjelenő szálláshely-fejlesztési pályázatok és az oktatás helyzete is napirendre került az MSZÉSZ ügyvezetői értekezletén, Balatonszemesen.

Minden fél évben legalább egy vidéki helyszínen ülésezik a jövőben a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének ügyvezetése, amely ezúttal a balatoni szezonkezdethez igazodva Balatonszemesen, a Kistücsök étteremben tartotta értekezletét.

Az ügyvezetés tagjai megvitatták a szervezet folyamatban lévő tevékenységeit, az elmúlt hónapok legfontosabb történéseit. Központi téma és ezzel együtt megoldandó feladat marad az ágazati bérek rendezése, azok versenyképességének biztosítása. Az ügyvezetés támogatja a Magyar Turisztikai Ügynökség elképzeléseit a jövedelmek fehérítésére, az ágazati bérek emelésére, amennyiben erre olyan adókörnyezetben kerül sor, amely nem rontja a törvényes keretek között működő vállalkozások helyzetét és versenyképességét – tájékoztatta szerkesztőségünket Könnyid László elnök.

Fontos feladat lesz a szövetség tagságával való kommunikáció az előzetes regisztrációkkal már előkészítési fázisban lévő, a közeljövőben megjelenő szálláshely-fejlesztési pályázatok kapcsán, a tervek szerint az első három kiemelt turisztikai desztinációba roadshow keretében ellátogatnak az MSZÉSZ szakemberei, hogy segítsék a pályázók felkészülését.

Az MSZÉSZ ügyvezetői értekezlete a Kistücsök étteremben

 

A napokban indul a következő Év Szállodája pályázat keretrendszerének kidolgozása, a korábbi évek tapasztalatainak felhasználásával. A pályázati felhívást szeptemberben tervezi megjelentetni a szövetség.

Változatlanul fontos téma az oktatás helyzete, mind a középfokú, mind a felsőfokú képzést illetően a nyár folyamán megfogalmazza javaslatait a szakmai szervezet az MTÜ, mint ágazati szakképzési koordinátor számára. A nyári gyakorlati idő, annak óraszáma és szervezettsége továbbra is komoly feladat elé állítja a vállalkozásokat, ami az idei szezonban a munkaerőpiac ismert helyzete miatt felértékelődik.

Az értekezleten elhangzott, hogy jó ütemben halad az őszi, hajdúszoboszlói közgyűlés előkészítése, valamint örvendetes, hogy egyre több vidéki városban indul el a helyi szakemberek rendszeres találkozója, üzleti reggeli keretében.