Főtitkári pozícióra hirdet pályázatot az MSZÉSZ

Forrás: turizmus.com

 2018. június 01. 12:50

​A szövetség főtitkára, Kovács István nyugdíjba vonul az év végén​, ezért már most keresik utódját - tájékoztatta szerkesztőségünket Könnyid László.
Az MSZÉSZ elnöke elmondta, hogy bár Kovács István munkabírása és lelkesedése töretlen, eljött az idő az utód kiválasztására, ami egyben valószínűleg generációváltás is lesz, a megváltozott körülmények és új feladatok figyelembe vételével. ​Könnyid László, az MSZÉSZ elnöke hangsúlyozta, hogy Kovács István  értékes munkája  az elmúlt évtizedben  végig segítette a szövetség célkitűzéseink elérését. Ugyanakkor, az elmúlt egy-két évben maga a főtitkári feladatkör is jelentős változásokon ment át, köszönhetően az MSZÉSZ megnövekedett szerepvállalásának, feladatainak​ – tette hozzá.
Az elnök elmondta azt is, hogy a szövetség lobbitevékenységének hangsúlyossá válása miatt, a leendő főtitkárnak ismernie kell a jogi környezetet, ezért, legszívesebben jogi végzettségű személyt látna ezen a poszton.

 

A pályázati felhívás ​szövegéből ​​egyértelműen kiolvasható, milyen összetett és ​nagy mértékben megnövekedett feladat​ról van szó. Ezért is döntött úgy az MSZÉSZ ügyvezetése​, hogy​ ​a kiválasztott utód már ez év második felében,​ egyelőre főtitkár-helyettesi besorolásban ​vállaljon részt a ​munkában, s az év végén távozó​ főtitkárral együttműködve lá​ss​a elmegbízatását.

A pályázatokat a megadott határidőig kérjük eljuttatni a president@hah.hu email címre.