Fővárosi Közgyűlés - A 2017-es vizes világbajnoksághoz kapcsolódó fejlesztésekről is tárgyalhatnak

Forrás: MTI

 2015. május 21. 11:27

A 2017-es vizes világbajnoksághoz kapcsolódóan a pesti rakpart egy szakaszának a rendezésére, valamint gyalogos és kerékpárút kialakítására vonatkozó előkészítő feladatokról is dönthet jövő szerdán a Fővárosi Közgyűlés. A tervek szerint gyalogoshíd is épülne a Margitsziget és a pesti oldal között.

A sportesemény időpontjához igazodva a Kossuth Lajos tér és a világbajnokságnak helyszínt adó Dagály fürdő közötti partszakaszt rendeznék. A beruházás célja a jelenleg elhanyagolt Duna-part értékeinek jobb közterületi hasznosítása.

A projekt keretében megtervezendő és megvalósítandó sétány és bicikliút biztosítja majd a közvetlen kapcsolatot a vizes világbajnokság fő helyszínét jelentő új "úszópalota" és a belváros között, déli végén a 2014-ben megújult Kossuth Lajos térhez, északi végén az állami beruházás keretében rendezendő partszakaszhoz csatlakozik - olvasható az előterjesztésben.

Mint írták, terveket kell készíteni a Dráva utcai felhajtónál a Margitszigetre vezető gyalogoshíd hídfőjének kialakításáról.

A projektben tervezendő partszakasz hossza 3,2 kilométer. Az előkészítési feladatok becslések szerint 200 millió forintba kerülnek.