Fővárosi palota és balatonfüredi hotel kapott alvásbarát minősítést

Forrás: turizmus.com

 2024. március 15. 09:20

Magyarországon a Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapest, valamint a Hotel Vinifera Wine&Spa Balatonfüred kapta meg ezt a rangos elismerést az alváskörülmények példamutató kialakításáért és a vezetőik minőségi alvás iránti elkötelezett tevékenységéért.

A korábbi évekhez hasonlóan az idei Alvás Világnapja alkalmából ismét nemzetközi tudományos konferenciát tartottak a Magyar Tudományos Akadémián a Magyar Alvás Szövetség szervezésében, ahol a rendezvény központi előadói arra a kérdésre keresték a választ, hogyan tudunk jobban aludni.A rendezvényen átadták a Sleepfriendly díjakat is, melyek között az Alvásbarát szálloda kategóriájában idén a Matild Palota lett az egyik kiemelt díjazott. Ezt a rangos minősítést minden évben csupán két szálloda kaphatja meg Magyarországon, egy fővárosi és egy vidéki hotel. Az elismeréseket a Sleepfriendly Program, a Magyar Alvás Szövetség és a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének vezetői adták át március 13-án – tájékoztatták lapunkat a szervezők.

Matild Palace, loft room

Fotó: Matild Palace

Az Alvásbarát Szálloda az alváskultúra területén a legmagasabb szintű követelményeknek megfelelő szálláshelyek minősítése, melyet alvásorvosok, egészségügyi és életmód szakemberek, és a szállodaiparban nagy tapasztalatokkal rendelkező szakemberek végzik.

A követelményrendszer a pihentető alvás feltételeinek sokoldalú felmérését jelenti, amely kiterjed a szobákban az alvás alapvető eszközeinek minőségére, a pihentető alvás feltételeinek, a kiegészítő eszközök és szolgáltatások meglétére, az eszközök állapotára, tisztaságára, a vendégek tájékoztatására, az elégedettség mérésére és a panaszok kezelésére is.

A Matild Palota vezetése elkötelezett abban, hogy a vendégeket mindig a legmagasabb minőség és élmény várja. Éppen ezért a szálloda különösen nagy hangsúlyt fektet a pihentető alvás feltételeinek megteremtésére is, A Marriott International The Luxury Collection brand részeként büszkén használja a Frette olasz textilipari vállalat prémium kategóriás, kizárólag a The Luxury Collection számára készült textiljeit – hangsúlyozták.

„Egy luxusszálloda üzemeltetése nagy kihívás. Megtapasztaltuk, hogy lehet bármilyen kiemelkedő a szolgáltatásaink minősége, a vendéglátó egységeink gasztronómiai sokszínűsége, vagy az alkalmazottaink szakmaisága, semmi sem haladja meg vendégeink nyugodt éjszakai alvás élményének fontosságát.A minőségi pihenés minden szálloda számára alapvető fontosságú, és a Matild Palotában kiemelten figyelünk rá. Ágyaink, matracaink, textíliáink mind a lehető legmagasabb minőséget képviselik. Hiszem, hogy Csipkerózsika is minket választott volna százéves álmához, ha van erre lehetősége" – fogalmazott Selim Ölmez, a Matild Palota szállodaigazgatója.

Kapcsolódó cikkek

Alvásbarát szállodák

2018. március 22.