Francia ízek hete

Forrás: turizmus.com

 2014. november 17. 15:08

A francia gasztronómiai termékeket állítja fókuszba november 14-20. között a Francia Nagykövetség partnerei segítségével budapesti rendezvénysorozatán.

November 14-15-én a Budapesti Vásárcsarnokban számos minőségi francia termék mutatkozott be kóstolókkal – borok, párlatok, péksütemények, sajtok, sonkák, felvágottak és pástétomok várták a vásárlókat. Az ételkülönlegességeket bemutató partnerek a Chez Daniel étterem, a La Praline, az 1000-JÓ-S Kft. (Italdepo), a Bor és más, az IFDT, a Le Gourmet de Bordeaux, a Pernod Ricard és a Szega Foods voltak. Aki lemaradt, a budapesti Auchan-üzletekben is megismerkedhet a francia termékekkel a hét végéig.

 

November 14-15-én francia menüsorokat kóstolhattak meg, amelyeket külön erre az alkalomra állítanak össze a francia ízek hetéhez csatlakozó budapesti éttermek - a Borssó Bisztró, a Le Bourbon, a L'Hexagone, az M.étterem, a Paris-Budapest és a La Perle Noire séfjei.

November 15-én a Metro áruházakkal együttműködésben az auvergne-i származású, Paul Bocuse-nél és Alain Ducasse-nál tanult francia séf, David Rathgeber tartott workshopot a magyar Bocuse d'Or Akadémia által kiválasztott magyar séfek részvételével. A séf ezt megelőzően, a januári Bocuse d'Or versenyre készülő Molnár Gáborral és a francia követség séfjével, Hervé Aubryval a nagyköveti rezidencián látta vendégül az újságírókat, utazási irodák képviselőit és gasztronómiai szakembereket.

November 19-21. között három Michelin-csillagos francia séf, Alain Caron, Patrick Jeffroy és Chris Salans a „Senses of Sofitel" esemény tiszteletére a Sofitel Budapest Chain Bridge-ben három gálavacsorán francia menüsorokat készít.

Végezetül pedig november 20-án az új Beaujolais, az év első vörösbora ünneplésére hívnak, amely hagyományosan a Saône-síkság borvidékéről származik, és első palackjait november harmadik csütörtökén bontják fel.

https://www.facebook.com/franciaizekhete