FreeCharger – elektromosautó-töltő bérleti szolgáltatás éttermek, panziók, szállodák részére

Szerző: PR-cikk

Forrás: turizmus.com

 2023. május 16. 08:00

A magyar tulajdonú FreeCharger elektormosautó-töltő telepítési koncepciója számos előnyt kínál a szolgáltatást igénybe vevőknek.

Az elektromos autózás napjainkban egyre szélesebb körben elérhető. Az autógyártók technológiai fejlesztésekkel, illetve egyre nagyobb akkupakkokkal növelik az autók hatótávját. A villanyautók számának exponenciális növekedésével, az elektromosautó-töltők telepítése megkerülhetetlenné válik, különösen a Zöld szálloda címre pályázó és azoknak a hoteleknek, akik teljes körű, prémium szolgáltatásokat szeretnének nyújtani vendégeiknek. A szálláshely-minősítésnél ráadásul 10 pontot ér, ha rendelkeznek elektromosautó-töltővel.

Az érvényben levő kormányrendelet szerint új beruházású épületeknél, ha legalább 10 parkolóhellyel rendelkezik, kötelező kiépíteni elektromos töltőállomást.

Hogyan tölthetők az autók, mi a helyzet akkor, ha hosszabb távra kívánunk utazni?

A legtöbb töltési időt igénylő módszer, amikor a hálózatra szerelt konnektor táplálja a jármű akkumulátorát. A módszer a technológiából következően nagyon lassú és ráadásul tűz- és életveszélyes. (Ha egy kisebb keresztmetszetű vezetéken érkezik az áram, az a töltés ideje alatt túlmelegedhet, megolvasztva a szigetelést, beéghet a dugvilla, és jó estben csak az autótöltő és néhány elektromos eszköz megy tönkre, tűz kialakulásába jobb nem is belegondolni. Nem véletlen, hogy Norvégiában betiltották ezt a fajta töltési módot.)

A magyar tulajdonú FreeCharger (www.freecharger.hu) töltőtelepítési koncepciója a célállomásokon történő elfoglaltság (kikapcsolódás vagy munka) közben nyújt töltési lehetőséget elérhető áron. Ezeken a helyszíneken 22 kW-os töltőket telepítenek úgy, hogy a célállomást üzemeltető (étterem, szálloda) tőkebefektetés nélkül, bérleti szolgáltatás keretében veheti igénybe a berendezést, mindössze nettó 79 euró havidíjért, tehát a töltő havi bérleti díján kívül egyéb költség nem keletkezik.

A FreeCharger elektromosautó-töltői az Anantara New York Palace Budapest Hotel mélygarázsában

Fotó: FreeCharger

A szolgáltatás teljes körű, a havidíjban a töltő bérlése, üzemeltetése, a tranzakciók pénzügyi elszámolása foglaltatik benne. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a szolgáltatást igénybe vevő partner területén felmérik a meglévő áramkapacitást, szakembereik instrukciói alapján a partner kiépíti a hálózati csatlakozást (vagy tőlük megrendeli a kiépítést), ezután üzemkész állapotban átadják a töltőberendezést. A rendszer biztosítja az egyedi töltések tételes elkülönítését, a töltés applikációval vagy egyedi azonosítóval történő indításától/leállításától a számlázás, NAV-bejelentés, kártyás beszedés elszámolásáig. Ez utóbbi esetben a szolgáltatást (elektromobilitási szolgáltatás) a FreeCharger végzi.

A töltések után az autósok által fizetett díj 95 százaléka a partnereiknél marad, így az elektromosautó-töltő telepítésével a szerződők nemcsak az alapszolgáltatásaik számát növelik, hanem még közvetlen, az eszközhöz kapcsolódó bevételt is szereznek, ami nem mondható el például egy szauna, medence, jakuzzi stb. üzemeltetése során.

A FreeCharger töltői a Gotthard Therme Hotel & Conference előtt

Fotó: FreeCharger

Kinek érdemes partnerként csatlakozni?

Az elektromos autók számának folyamatos növekedésével már-már elvárás akár a felhasználók részéről, akár egy-egy szolgáltató minősítésénél, tevékenységének engedélyezésénél az elektromosautó-töltő megléte. Utóbbira jó példa az új parkolókban kötelezően kialakítandó elektromosautó-töltési lehetőség, de éttermeknél, üzleteknél is előnyre tehet szert, aki biztosítja a töltési lehetőséget vendégei számára.

A FreeCharger referenciái között szerepelnek az Accent Hotels által üzemeltetett szállodák, a New York Palace, a Stop Shop hálózat töltői, ezek mellet a Lázár Lovaspark és a Gödöllői Királyi Kastély is.

Kérdéseivel forduljon bizalommal Darázs György Turizmus-vendéglátás divízióvezetőhöz a darazs.gyorgy@freecharger.hu e-mail-címen vagy
a +36 30 396 8002 telefonszámon.

(X)