Függő szálloda épülhet fjordok felett

Forrás: turizmus.com

 2019. augusztus 14. 11:42

Norvégia leghíresebb sziklájára, s egyben a leglátogatottabb turisztikai látványosságára, a Preikestolenre, vagyis a Szószék-sziklára tervezett függőszállodát egy török építészeti iroda, a Hayri Atak Architectural Design Studio.

A sziklára kapaszkodó szálloda (Cliff Concept Boutique Hotel ) merész tervének a lényege, hogy a főszereplő változatlanul a természet maradjon, amely szinte félelmetes erejét mutatja ezen a tájon – írja az Independent.co.uk.

Az építész iroda által kiadott képek már sejtetik, hogy fog kinézni a többszintes szálloda, ha felépül. Bár még nincs kész, máris bejárták az internetet a képek, amelyek azt bizonyítják, hogy az építészek páratlan módon használták ki az itteni természeti adottságokat.

A sziklára kapaszkodó szálloda merész tervének a lényege, hogy a főszereplő változatlanul a természet maradjon

Fotó: worldarchitecture.org

A tervek szerint az ovális homlokzatú szálloda a sziklafalba ágyazva, szinte lóg a semmiben. Az ablakokból és az erkélyekből csodálatos kilátás nyílik majd a fjordra, amely olyan magasságban található, hogy a vendégek a felhők között érezhetik majd magukat.

A felső szintek egyikére hosszúkás, átlátszó, a gravitációval dacoló medencét álmodtak, amelyben valószínűleg csak a legbátrabb vendégek mernek majd úszkálni, mert az lesz az érzése a vízbe csobbanónak, mintha a semmibe ugrana.

A semmibe nyúló üvegmedencében csak a legbátrabbak mernek majd úszni

Fotó: worldarchitecture.org

A beruházók és a tervezők abban bíznak, hogy sokan szeretnének errefelé nemcsak túrázni, de legalább 1-2 éjszakát aludni is, hogy a majdani szálloda luxusszolgáltatásait kipróbálják – amennyiben ez a meghökkentő terv valaha is megvalósul.

Kapcsolódó cikkek