Fürdőkampányok országszerte, négy időpontban

Forrás: turizmus.com

 2015. január 19. 16:11

A Magyar Fürdőszövetség kijelölte négy országos programjának időpontját. Mit mondták, ezek az alkalmak a megszokottnál 10-15 százalékkal magasabb forgalmat hoznak a fürdőknek.

Március 22-én, a víz világnapjához kapcsolódva kívánják a termál- és gyógyvizet markánsan használó fürdőkre irányítani a látogatók figyelmét. A legfontosabb nyári esemény megszokott módon idén is a strandok éjszakája, ezt 2015-ben július 31-én tartják. Tavaly több mint 50 létesítmény nyitotta újra kapuit az esti órákban, bíznak benne, hogy idén még többen csatlakoznak programokkal és nyújtott nyitva tartással az akcióhoz.

Ősszel két rendezvényre lehet számítani: szeptember 27-én, a turizmus világnapjára a Fürdőszövetség a Magyar Turizmus Zrt. – egyelőre még nem ismertetett – tematikájához igazodva készül, csatlakozásra biztatva tagjait is, majd október 10-én a magyar fürdőkultúra napja kerül megrendezésre, amikor is a szaunázást állítják majd a figyelem középpontjába.

A szövetség közgyűléseinek pontos időpontja egyelőre nem ismert, ám az biztos, hogy a tavaszit májusban, Harkányban, az őszit pedig októberben, Nyíregyházán tartják.