Futball tematikájú kalandpark nyílik Lillafüreden

Forrás: turizmus.com

 2015. július 14. 22:48

Labdarúgótáborokkal nyit augusztusban Lillafüreden Magyarország egyetlen futball tematikájú attrakciókat is kínáló kültéri és beltéri kalandparkja – tájékoztatott az Arago Hotels Szállodaipari és Szolgáltató Zrt.

A több mint 700 millió forintos beruházáshoz a cég 352 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az Észak-magyarországi Operatív Program pályázatán.

Lillafüreden az egykori laktanya helyén és környékén épült meg a családi szórakoztató komplexum. A több mint kéthektáros területen lévő létesítményben magaslati kötélpálya, ejtőgép, lézerharc aréna, Rummenigge focisuli, segway-túra is várja a látogatókat.

A parkban tíz főállású dolgozó, valamint diákmunkások, önkéntesek és részmunkaidősök látják el a feladatokat, így átlagosan 50 ember jut majd munkához.

A kalandpark futsal arénája felvette a diósgyőri sportklub, a DVTK nevét, mert hosszú távon kívánja népszerűsíteni a futballt.

A közlemény szerint a beruházásnak köszönhetően jelentős fejlődésnek indult a turisztikailag stratégiai fontossággal bíró Lillafüred és térsége. Megújult az Erzsébet sétány burkolata, elvezették a hegyoldalból fakadó forrás vizét, megépült a felújított csatorna- és vízelvezetési rendszer, és több mint 100 parkolóhelyet alakítottak ki. A tervek szerint néhány hónapon belül híd épülhet a Szinva-patakra, mely megkönnyítené a sétány gyalogos és autós közlekedését.