Futurisztikus úszó város épülhet a kínai tengerpart közelében

Forrás: turizmus.com

 2015. augusztus 21. 16:55

Szállodák, bevásárlóközpontok és luxuslakások épülnének a világ egyik legkülönlegesebb, ma még csak a tervezőasztalokon létező helyén, Kína egyik tengerparti szakaszán.

Bár a világ legnépesebb országában még bőven vannak felfedezetlen helyek, nagy vonzerőt jelentene turisztikai szempontból is a vízen és víz alatt lévő, hatszögletű modulokból álló komplexum, amelyet a londoni székhelyű Design Office tervezett. Ma még sci-fibe illőnek tetszik a terv, de így volt ez az Egyesült Arab Emirátusok pálmafa alakú, tengerre épített mesterséges szigeteivel is.

 

Az egyelőre 10 négyzetkilométeresre tervezett beruházás hatalmas épületeket, óceánjáróknak és privát yachtoknak való dokkokat, víz alatti, tengeralattjáróknak szolgáló kikötőket, lakóházakat, víz alatti és fölötti szállodákat, bevásárló- és szórakoztatóközpontot, valamint a tenger élő világát bemutató üvegfalú termeket foglalna magában.

A China Transport Investment Co.már komolyan érdeklődik a terv megvalósítása iránt. Afféle XXI. századi Velence lenne ez, a víz fölötti járdákkal, mólókkal, utcákkal, víz alatti üvegfalú csatornákkal.

Az energiafelhasználást, hulladék-kibocsátást, a belső közlekedést és a lakók ellátását a legkorszerűbb „zöld" technikával kívánják megoldani.