Ganczer Gábor maradt a MaReSz elnöke

Forrás: turizmus.com

 2020. december 14. 17:51

December 10-én online formában tartott tisztújító közgyűlést a MaReSz. A törvényi szabályozásnak megfelelően, maximális biztonsági feltételek mellett vezényelte le a elnökség az éves - egyben tisztújító – közgyűlést, ahol a szövetség tagjai 4 évre választottak elnököt és elnökségi tagokat.

A komplex technikai megoldásokat felsorakoztató rendezvényen a MaReSz elnöksége a Hungexpo Zrt. megújult B pavilonjában felállított stúdiójából a Livepoint Kft. élő streaming szolgáltatásával jelentkezett be. A résztvevők pedig az Asszisztencia Kft. által biztosított online professzionális konferenciaprogramon keresztül követhették az eseményeket – tájékoztatta lapunkat a szakmai szövetség.

Az idén online módon zajlott a MaReSz tisztújító közgyűlése

Fotó: MaReSz

A további szakmai előadók és Horváthné Zsigmond Eszter főtitkár távoli jelentkezéssel prezentáltak az eseményen, és emellett a platformon zajlott az előadók chates kérdezése és a szavazás is, illetve online kiállításokra is volt lehetőség. Szakmai partnerként a Visualpower Kft. is csatlakozott az esemény szervezéshez.

Az eseményen Ganczer Gábor, a MaReSz elnöke beszámolt a 2019-es év munkáiról, valamint a 2020-as és 2021-es tervekről.

A tavalyi esztendő kiemelkedően sikeres volt a MaReSz életében, hiszen az év elején megrendezett Event Touch szakmai konferencia és kiállítás minden eddigi rekordot megdöntött résztvevői számban, valamint ekkor alapozták meg a „Flash" nevet viselő, új rendezvényszakmai díjrendszert, amely 2020 elején debütált volna.

Mindemellett a szövetség erőteljesen lobbizott a gyógyászati rendezvényekhez köthető vendéglátás minimum árának megemelésében, amiben sikerült elérni, hogy független (szövetségi típusú) rendezvényekre ne vonatkozzon a minimálbér 5%-a korlátozás.

A MaReSz üdvözölte a döntést, de jelezte, hogy a gyógyszercégek saját rendezvényeinél is legalább 15%-ra fel kell emelni a vendéglátás árlimitjét. 2021-ben ebben az ügyben is további tárgyalásokat folytat a MaReSz az érintett felekkel.

Ganczer Gábor elnök beszámol a szövetség tevékenységéről

Fotó: MaReSz

A 2019-es és a 2020-as évben szakmai szakértői segítséget nyújtott a MaReSz konferenciaközpontok tervezésében, valamint az újonnan megalakult Budapest Convention Bureau életében is.

Szintén siker a szövetségnek a turizmusfejlesztési hozzájárulás közvetítői iparágra való eltörlése, ebben a munkában a MaReSz a társszakmai szövetségekkel működött együtt.

A 2020-as év a koronavírus járvány okozta iparági problémák enyhítésének jegyében telt. Sikerült elérni, hogy a rendezvényszervezői TEÁOR is bekerült a tavasszal megsegített, illetve most ősszel meghosszabbításra kerülő járulék- és bértámogatással megsegítendő tevékenységek közé.

A szövetség látva, hogy a szakma komplexitása miatt nem minden beszállító cég tudja használni ezt a TEÁOR számot, elindított egy olyan folyamatot is, ami a rendezvényszakmai TEÁOR számok egységes kezelésére irányul. Mindemellett folyamatos jogi és szakmai állásfoglalásokkal, webináriumokkal, Covid-kézikönyvvel segítette a szakma talpon maradását és újraindulását.

A MaReSz Fair Tender koncepciójára épülő, a vírushelyzetre reagáló StayFair kampánya fő üzenete is az volt, hogy ezekben az időkben még fontosabb a szakmai összefogás és a fair üzleti magatartás. Ugyanakkor világossá vált, hogy jobban kell definiálni a rendezvényszakmát, azaz a „meeting industryt", ezt a kommunikációs folyamatot a szövetség 2021-ben indítja el, mely sokkal hangsúlyosabb megjelenéssel jár majd a social mediában is.

A közgyűlésen különdíjjal köszönte meg az elnökség Bacsi Krisztinának több mint 10 éves innovatív és fáradhatatlan szakmai munkáját.

Először elnökségi tagként, majd pedig főtitkárként volt szerepe a Szövetség szakmai és pénzügyi megszilárdításában, valamint kiemelten foglalkozott a rendezvényszakmai továbbképzések megújításának lehetőségével is, melynek reményei szerint egy új platform tud otthont adni a jövőben.

A szövetség 4 éves munkájának eredményét Ganczer Gábor összegezte, melynek nyomán a tagság 50%-kal nőtt, a weboldal teljesen megújult, hírlevél szolgáltatást vezettek be, megújították eseményeik koncepcióját és újakat vezettek be, több iparági kutatásban vettek részt, szakértőként közreműködtek kongresszusi központok tervezésében, kampányokat indítottak és erőteljes kommunikációt folytattak szakmán belül és kívül.

A legjobban várt pillanat a közgyűlésen a tisztújító szavazás volt. A tisztújítást 30 napos jelöltállítási szakasz előzte meg, amikor a tagok elnököt és elnökségi tagokat jelölhettek, a szavazásra pedig a közgyűlésen került sor. Ennek eredményeképpen a tagság további bizalmat szavazott az eddigi elnöknek és elnökségi tagoknak, így

a 2020-2024-es ciklusban továbbra is Ganczer Gábor vezeti a MaReSz-t elnökként, alelnökei Benyhe Ildikó (CongressLine Kft.) és Rókusfalvy Gábor (Roxer Kft.) lesznek. Elnökségi tagnak választották Vaskó Tündét (Visualpower Kft.), Varga-Szabó Andreát (Apple PS Kft.), Hegyi Attilát (Albatros Kft.) és Tornyai Pétert (TorTer e-design Kft.)

A MaReSz új elnöksége, középen Ganczer Gábor elnöke, balra mellette Bacsi Krisztina elnökségi tanácsadó

Fotó: MaReSz

A MaReSz elnöksége köszöni a tagság bizalmát, és – mint fogalmaztak – minden erejével azon lesz, hogy a rendezvényszakma újraindulásához és megerősödéséhez hozzájáruljon.

A tisztújító közgyűlést követően előadásokat hallhattak a résztvevők a szakma prominens képviselőitől. Békefi Anna, a Budapest Convention Bureau szakmai vezetője beszámolt a megújult kongresszusi iroda munkájáról, míg Faix Csaba, a Budapest Brand Nzrt. vezérigazgatója a MICE turizmus helyét mutatta be a fővárosi cég stratégiájában. Végezetül Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója ismertette a Hungexpón épülő kongresszusi központ beruházását és a résztvevők Pál Bianka sales manager virtuális túráján keresztül betekintést nyerhettek a tervezett belső terekbe is.