Gasztro Akadémia Fehérvárcsurgón

Forrás: Vendéglátás

 2017. november 18. 12:53

Az Accent Hotels támogatásával a Károlyi Kastély immáron másodjára adott otthont a Károlyi Gasztro Akadémiának, amely a francia és a magyar gasztronómia izgalmas párosítása mellett célul tűzte ki egy mindenki számára nyitott oktatási központ létrehozását is.
Fehérvárcsurgón a gasztronómia szerelmesei interaktív főzőműsorok keretein belül ismerkedhettek meg az innovatív technológiák használatával, a francia és a hagyományos magyar konyha rejtelmeivel. A két napos program célja, hogy minden korosztály részére betekintést nyújtson a konyhaművészet rejtelmeibe, mind a szakmabeliek, mint pedig a gasztronómia iránt fogékonyak számára.

Az Akadémia háziasszonya, a főzőműsorokból ismert Marton Adrienn, a kastély különleges történelmének ismertetését követően nyitotta meg a két napos rendezvényt. Varga Gergely, a kastély séfje, a legmodernebb konyhatechnológiai eljárásokkal ismertette meg a közönséget, míg az érdeklődők a Kreinbacher Birtok és a Best Western Plus Lakeside Hotel séfjének interaktív főzőkurzusára is ellátogathattak. Az Akadémia a kurzusok mellett szabadon látogatható programokkal színesítette a két napos rendezvény programajánlatát, így nyújtva betekintést a borkultúra és a kézműves ínyencségek világába. A pincehelyiségben felállított impozáns standok között az idelátogatók a lekvár és sajt különlegességek vagy akár a francia péksütemények ízvilágával is megismerkedhettek, míg a kastély más termeiben interaktív koktél- és borbemutatóval várták őket.

A kastélyszállót körülölelő 50 hektáros védett parkerdőnek köszönhetően, a Károlyi Gasztro Akadémia egyszerre nyújt szakmai fejlődési lehetőségeket és minőségi kikapcsolódást.

 

A helyi idegenvezető segítségével a résztvevők a 6000 m²-es lakható területtel rendelkező, 1844-ben épült neoklasszicista kastély díszes termeinek történetét és a Károlyi család múltját ismerhették meg. És megtudhatták azt is, hogy a kastély neves könyvtárterme, a Festetics terem vagy épp a Zeneterem is rendszeresen otthont ad kulturális, zenei, vagy épp akadémiai rendezvényeknek.

Az Accent Hotels által üzemeltetett Károlyi – Kastély Hotel & Restaurant egész évben várja az idelátogatókat, így a színvonalas kulináris akadémia, és az egyéb rendezvények mellett ideális célpont a kikapcsolódni vágyók számára is. A korábbi gazdasági épületek felújítása jelenleg is zajlik, így a közeljövőben további szállás- és rendezvénykapacitással is bővül a kastélyszálló.

A Károlyi Gasztro Akadémia ismét sikeresen összehozta a régió intézményeit és szakembereit, jövőre pedig újra szívélyesen fogadja a magyar és a francia konyha szerelmeseit.