Gasztroélmények Székesfehérváron

Forrás: turizmus.com

 2016. április 12. 13:44

A turisták számára jó hír, hogy a gasztrotéren is dinamikusan fejlődő Székesfehérváron egyre gazdagabb kulináris élmény vár a látogatóra. Nem hagyhatók ki a város nagy kedvencei, a Vörösmarty kocka, Damniczki Balázs fagylaltjai és Somlói Revolúció tortája és a Püspöki Sört a Kézműves sörözőben.

Több olyan vendéglátóhely is található a városban, amely a tudatos fogyasztó számára maga a kánaán. Közülük is kiemelkedik a „Felelős gasztrohős" címet elnyert Hatpöttyös étterem, ahol kézműves konyhát visznek minőségi helyi alapanyagokkal, és gondolnak az allergiásokra, egészségesen táplálkozókra, vegetáriánusokra egyaránt.

A hagyományos konyha hívei számára a Diófa, a Kiskakas, a Kiskulacs és a Szárcsa étterem kínál izgalmas fogásokat, míg a modern konyha híveit a 67 étterem és a Beat étterem várja. A város büszkeségei egyébként számos díjat is hoztak a városba: a 67 étterem például a Henessy-Dining Guide top 10-es listáján szerepelt, a Diófa és a Szárcsa Rozmaring-díjas lett, a Beatben elismert díjat nyert séf alkot, a püspöki sör készítője pedig elnyerte az Év sörfőzdéje címet a 10. Sörfeszten.

Aki pedig a helyi ízeket, alapanyagokat szeretné megkóstolni, látogasson el a Fejér termékeit kínáló Jancsárkert termelői piacra, ahol ízes finomságokkal találkozhat. Kávézók, cukrászdák várják meleg időben terasszal is a Fő utcán sétálókat, amelyek szintén különleges bor, kávé és desszertkínálattal gazdagodtak az elmúlt időszakban.

Információk Székesfehérvárról: http://turizmus.szekesfehervar.hu/elmenyek