Gasztrofarsangot rendeznek Balatonlellén

Forrás: turizmus.com

 2018. január 17. 09:46

Február első hétvégéjén helyi éttermesek, borászok és cukrászdák összefogásával megrendezik az I. Lellei Gasztro Farsangot.

Balatonlelle évek óta hangos a téli programjaitól, a helyi yachtclubban karácsonyi vásárral, téli vitorlásversenyekkel és műjégpályával igyekeznek vendéget csábítani a klasszikus szezonon kívüli időszakra, ám most az egész vállalkozói kör egy emberként mozdult meg, hogy közösen megszervezzék az I. Lellei Gasztro Farsangot.

Ilyen finomságokkal találkozhatnak az érdeklődők a gasztro farsangon

Fotó: szervezők

A tavalyi tél a befagyott tóval és a hetekig sportolásra alkalmas jéggel sokak számára bizonyította, hogy a Balaton nem két hónapos történet. Mára több tó parti polgármester nyíltan kimondta, hogy aki két hónapban gondolkozik, az lehúzhatja a redőnyt. Vannak jó példák, mint például a Badacsony Nyitva kampány, de általánosan a tó körül még nem gondolkodnak 365 napban. Balatonlellén az adventi hétvége sikerén felbuzdulva - amikor kis túlzással elmondható, hogy megduplázódott Balatonlelle lakossága - helyi éttermesek, cukrászdák és borászok összefogtak, hogy február első hétvégéjére, február 3-ra megszervezzék az I. Lellei Gasztro Farsangot. A kezdeményezéshez csatlakozott az önkormányzat is.

A rendezvényen részt vesz majdnem az összes télen nyitva tartó étterem, cukrászda, borászat, de akadnak olyanok is, akik bár télen nincsenek nyitva, mégis csatlakoztak a kezdeményezéshez.

A szervezőktől megtudtuk, hogy a finom ételek és forró italok mellett egész napos élőzenével, jelmez versennyel, szelfiponttal, a legkisebbeknek játszóházzal és kézműves foglalkozással is készülnek. A rendezvénytéren felállított sátor kapuját 14 órakor nyitják, és egészen 22 óráig várják a kulináris élvezeteket és téli kalandokat keresőket.