Gasztronómiai oázissá válhat Lima

Forrás: turizmus.com

 2018. december 28. 10:17

A New Amsterdam magazin szerint a nemzeti hősként ünnep séfnek, Gastón Acuriónak köszönhetően a perui főváros lehet Dél-Amerika gasztronómiai központja.

Lima újabban kezd divatos turisztikai célponttá válni, turisták ezrei ülnek be naponta ebédelni és vacsorázni az ottani éttermekbe. A modern stílusú és a hagyományos, dél-amerikai, illetve helyi fogások újabban komoly profitot kezdenek termelni egy olyan országban, ami eddig nem becsülte igazán szépségét, ültetvényeit és állattenyésztése eddig sem elhanyagolható eredményeit.

De ez most valószínűleg változni fog. 2021-re helyi üzletemberek és a zöldség-gyümölcs termesztők tervet dolgoztak ki, hogy – amennyiben a politikai helyzet is kedvezően alakul – Lima legyen a kontinens kulináris fővárosa. A projekt egyik lelke Gastón Acurio séf, aki 2018-ban a tekintélyes Diners Club életmű díját is megkapta. A világ egyik legjobb szakácsaként tartják számon, mindent elért, amit a szakmában lehet.

A nemzeti hősként ünnepelt Gastón Acurio séf

Fotó: turizmus.com

A séf apja Peru egyik legbefolyásosabb politikusa volt, akinek most a nyomdokába lép. Acurio meggyőződése, hogy a perui séfek küldetése több minthogy „csak” főzzenek – kiutat mutathatnak az országnak a jelenlegi helyzetből a jobb jövő felé.

Acuriónak is köszönhető, hogy Peruban szinte robbanásszerűen elindult a vendéglátós képzés. Több helyen nyilatkozta, hogy a nyersanyagokat Peruban kell feldolgozni, és magas színvonalon kínálni.